Ko je Saud Nišić, osoba koja je pomogla Sanjinu Sefiću prilikom bjekstva!

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, kao što smo ranije pisali, uhapsili su tri osobe zbog osnovane sumnje da su pomagali u bjekstu Sanjinu Sefiću, osmunjičenom za ubistvo dvije djevojke. Među uhapšenim je i Saud Nišić, kojeg se tereti da je pomagao Sanjinu Sefiću prilikom bjekstva, a koji je od ranije poznat javnosti po kriminalnim djelima.

 

Zbog postojanja osnova sumnje da su pomogli Sefiću nakon izvršenog krivičnog djela uhapšeni su 29-godišnji Dino Alić, 28-godišnji Saud Nišić i 22-godišnja Sara Sefić, Sanjinova sestra.

 

Nišić je i ranije dospijevao na naslovnice medije u BiH zbog kriminalnih djela.

 

Krajem 2014. godine, Nišić je priveden nakon što je zapalio Audi A6, te sprat kuće uglednog sarajevskog privrednika Zorana Troboka u sarajevskom naselju Vraca, ali odmah nakon privođenja pušten na slobodu.

 

Međutim, ono što ga je “proslavilo“, jeste slučaj iz 2012. godine.

 

Saud Nišić je tada, zajedno sa E.S. u centru Sarajeva, u ulici Ferhadija, pokušao oteti torbu jednoj starijoj gospođi.

 

Međutim, u tome su ga spriječili građani, koji su ga pretukli i predali policiji, a Saud Nišić se prilikom toga doslovno upi*ao i uneredio u gaće od straha i batina.

 

Saud Nišić se vratio u pritvor. Po ko zna koji put. Ovoga puta optužbe su ozbiljnije. Pomogao je ubici u bijegu i za očekivati je dužu zatvorsku kaznu za ovog kriminalca, kojeg na ulici “krasi“ nadimak – “Pi*onja“.

(131)This post has been seen 2943 times.

Ko je Saud Nišić, osoba koja je pomogla Sanjinu Sefiću prilikom bjekstva!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-