Kokan Mladenović: Božo Vrećo će ostati moja lična sramota

“Iako je, od samog početka rada, naišao na ljubav, pažnju i razumijevanje svih učesnika u predstavi, među kojima su dobitnici “Zlatnih lavova” u Veneciji, Messovih lovorovih vijenaca, Sterijinih nagrada i nebrojenih esnafskih priznanja, Božo Vrećo nije uspio da shvati fenomen pozorišta kao kolektivnog čina”, rekao je za Danas režiser Kokan Mladenović.

Sve je kulminiralo njegovim samovoljnim prekrajanjem prethodno postignutih dogovora i napuštanjem predstave, što predstavlja ne samo kršenje svih moralnih i etičkih normi na kojima se zasniva život u teatru, već i potpisanih ugovora sa koproducentima predstave, prenosi “N1“…

Ubijeđen sam da će i naša nova “Koštana”, sa Eminom Elor u naslovnoj ulozi, predstavljati trijumf ovoga ansambla, a Božo Vrećo će, s obzirom na uloženi trud, povjerenje i žrtve koje su podnijete da bi on nastupio u ulozi Koštane, ostati moja lična sramota“, kazao je u intervjuu za “Danas” Kokan Mladenović, režiser predstave “Koštana”, odgovarajući na pitanje zašto je Božo Vrećo napustio projekat koji se priprema već više od godinu dana.

Producenati pozorišne predstave “Koštana” saopštili su u ponedjeljak da je umjetnik i glavni glumac u predstavi Božo Vrećo “samovoljno i neprofesionalno napustio projekat”, te da će zbog toga protiv njega pred nadležnim organima biti podnijeta prijava zbog nanijete štete.

Vrećo se povukao uoči same premijere, a oglasio na društvenim mrežama rekavši da je bio prinuđen da odustane zbog zdravstvenih problema. Glumac Emir Hadžihafizbegović optužio je kolegu da je pobjegao.

(16)This post has been seen 805 times.

Kokan Mladenović: Božo Vrećo će ostati moja lična sramota

| Magazin, Slider |
About The Author
-