Komšić zaprijetio Dodiku: Ljiljane u usta ne uzimajte! Bošnjaci, Hrvati i Srbi, borili su se za ovu državu!

Lider Demokratske fronte Željko Komšić odgovorio je na optužbe o navodnoj nacionaloj izdaji od strane predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

 

 

– Ne može biti većeg izdajnika srpskog naroda od čovjeka koji terorizira sve građane u manjem bosanskohercegovačkom entitetu, Bošnjake, Hrvate, pa u zadnje vrijeme sa posebnom ostrašćenoću i Srbe koji ne dijele njegova mišljenja i interese.

 

Režim nasilja koji je Dodik uspostavio nad svojim sugrađanima najveći je čin izdaje, i Dodik je posljednji čovjek koji može govoriti o izdaji, smatra Komšić.

 

“Prestanite se po ulicama tući sa vlastitim narodom gospodine Dodik, pa onda nekome držite predavanja o izdaji nacionalnih interesa. Ako tome narodu doista želite dobro, prestanite ga tući i brukati po svijetu svojim ličnim i stranačkim prisustvom na crnoj listi SAD-a.

 

Najmanje što u ovom trenutku možete da uradite, jeste da povučete svoju kandidaturu koja je krunisana jedino oreolom srama”, kazao je Komšić.

 

– Gospodine Dodik, Vi ste koliko se sjećam, angažujući se na projektu veličanja genocida, odlikovali čitavu plejadu ratnih zločinaca, i osuđenika za genocid, počev od Radovana Karadžića do Momčila Krajišnika. Nije ni čudo što ste se dali u nasilje, kad vidimo koga ste uzeli za uzore.
Zlatni ljiljan

 

“Vama smeta moje odlikovanje. S njim pokušavate pobuditi mržnju kod svojih pristalica. Nisu nositelji odlikovanja koje i ja posjedujem činili genocid, etničko čišćenje, bacali ljude u masovne grobnice i pravili žive lomače, kao oni što ste ih vi odlikovali, nego su se časno, i Bošnjaci i Hrvati i Srbi, borili za ovu državu.

 

Nikada Vam neće poći za rukom da izjednačite Zlatne ljiljane i za genocid osuđene ratne zločince, jer se to naprosto ne može izjednačiti, kao što se ne mogu izjednačiti ljudskost i divljaštvo.

 

To Vam ne poručujem ja, nego oni koji su u borbi za ovu državu a protiv vašeg divljaštva položili svoje živote”, rekao je Komšić.

 

Komšić je u reakciji poručio i da ga ne iznenađuju napadi Dodika i Čovića, ali ga žalosti što su se na istu liniju fronta svrstali i neki koji tvrde da štite očuvanje Bosne i Hercegivine.

 

“Ne morate slušati ni prihvatati ovo što govorim, ali pogledajte kuda idu strijele neprijatelja opstanka Bosne i Hercegovine, i znaćete šta je njihov najveći problem.

 

Nije ih strah hoće li neki drugi uzeti mjesto u Predsjedništvu, već da će građani Bosne i Hercegovine ponovno poremetiti njihov plemenski ideal takozvanih “predstavnika naroda”. Ne napadaju oni mene, nego koncept i šansu da ovo bude normalna zemlja”, kazao je Komšić.

 

– Žao mi je što im ja moram ovo saopštiti, ali svaki njihov udar samo nas jača i budi Bosance i Hercegovce na otpor.

 

Na svaku njihovu prijetnju odgovorit ćemo olovkama, na svaku provokaciju mudrošću i ispruženom rukom. Nikada nećemo dozvoliti da oni koji prijete ratom, ponovno unište našu šansu da od ove zemlje napravimo građansku državu za ponos generacija koje tek dolaze”, zaključio je Komšić – prenose Vijesti.ba.

Izvor: Djapospora.net

(1362)This post has been seen 430 times.

Komšić zaprijetio Dodiku: Ljiljane u usta ne uzimajte! Bošnjaci, Hrvati i Srbi, borili su se za ovu državu!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-