Kristina SAHRANJENA u vjenčanici “Pile moje, ustani da vidiš svoje crne svatove”

Kristina Aleksadrović (16) iz Malajnice kod Negotina, koja se u subotu ubila iz očevog pištolja, sahranjena je juče na lokalnom groblju u bijeloj vjenčanici u bijelom kovčegu. Na glavi je imala veo, a na sljepoočnicama dva cvijeta kako bi prikrili rane od metka.

 

Majka Lidija Aleksandrović jecala je nad bijelim kovčegom nesretne djevojčice koju je došlo da isprati na stotine rođaka, prijatelja i školskih drugova.
Pile moje, ustani da vidiš svoje crne svatove… Poslala sam te u školu po diplomu, mislila sam da će ovo društvo na svadbu da ti dođe, a sad liju suze pred kućom našom… – zavapila je Lidija.

 

Zašto ona… Zašto ne ja. Ona bi trebalo da se veseli sa ovim drugaricama, da joj pripremamo svadbu, a ne s vjenčanicom da je otpraćamo u grob. Bila nam je radost, uvijek nasmijana, kao sunce nam je obasjavala kuću, a sad…

 

Uz zvuke trubača, koji su najprije svirali kolo, a potom posmrtni marš, od Kristine su se oprostili školski drugari njenog godinu dana mlađeg brata, a potom i njeni drugari iz odjeljenja.
Drugarice su znale za njenu simpatiju i za čarke koje su postojale među njima, ali sumnjaju da je zbog toga digla ruku na sebe. Taj mladić nije bio na shrani.

Otac Zorislav Đorđević nem je stajao i pridržavao suprugu Lidiju dok ju je ljubila u čelo. On je najprije uhapšen, a potom pušten da se brani sa slobode jer je dao djeci da malo pucaju u dvorištu, ali nije ni slutio šta bi Kristina mogla da uradi.

 

Prema jednoj verziji, djevojčica je namjerno sebi uperila pištolj u glavu kako bi se ubila jer je patila nakon raskida sa momkom.
Ali istraga pokazuje da je djevojčica najvjerovatnije nesmotrenošću uperila pištolj u sebe koji je potom opalio. Shledećeg dana u podne djevojčica je izgubila život uprkos teškoj borbi ljekara u borskoj bolnici.

Izvor:Telegraf.rs

(2247)This post has been seen 5189 times.

Kristina SAHRANJENA u vjenčanici “Pile moje, ustani da vidiš svoje crne svatove”

| Crna hronika, Slider |
About The Author
-