LEŽALA NA CESTI: Polomljenoj ženi niko nije pomogao punih 15 minuta

Slomljena nosa i jabučne kosti, Vera Lavrić ležala je na cesti dok nije naišao Zlatko Marić…

Punih petnaest minuta ležala je žena u lokvi krvi na prometnoj cesti, a oko nje su svi samo prolazili i ne pokušavajući joj pomoći. Vera Lavrić (64) iz Slavonskog Broda u utorak ujutro biciklom se vraćala iz dućana u kojem je kupila mlijeko i još neke namirnice, piše “Vecernji“…

Skoro ju je pregazio auto

U jednom je trenutku izgubila nadzor nad upravljačem, pala i glavom udarila u rubnjak te ostala nepomično ležati na kolniku. Da stvar bude gora, ležala je na mjestu na kojem je prometnica koja prolazi kroz brodski Varoš u velikom nagibu i nema preglednosti za vozila koja nailaze velikom brzinom tako da je bila i velika opasnost da na nju naleti automobil i pregazi je.

“Vrećica s namirnicama saplela mi se o žbice na prednjem točku i bicikl je počeo krivudati. Cesta je bila masna i puna kamenčića tako da nisam uspjela zakočiti. Pala sam na beton, udarila glavom i jako krvarila. Puno hvala mladiću koji mi je pomogao”, prenijeli su nam riječi nesretne žene članovi njene porodice. Oni kažu da je Vera još uvijek u stanju šoka, ne može otvoriti oči, bunca i jedva govori. Hitno je prebačena u slavonskobrodsku bolnicu, a trenutno je smještena na otorinolaringološkom odjelu. Zbog puknute jagodične kosti i smrskanog nosa danas će biti operisana. Ipak, sve je moglo završiti i puno gore da joj upomoć nije priskočio Zlatko Marić (27), vozač kamiona koji je tog dana vozio svoju uobičajenu turu od Nove Gradiške do Slavonskog Broda.

“Još iz daljine vidio sam ženu kako leži na cesti. Primijetio sam da vozači ispred mene usporavaju i gledaju je, ali niko se nije zaustavljao. Ja sam stao i pitao je što joj je, ali nije mogla govoriti. Samo je plakala i jaukala od bolova”, rekao je mladić, koji je za svoj humani potez zaslužio sve pohvale. Za razliku od ostalih vozača i pješaka koji su pokazali neviđenu bešćutnost i nijemo prolazili pokraj žene ne obazirući se na njezinu agoniju, Zlatko ni trenutka nije dvojio što učiniti. Iako je bio na uzbrdici, odmah je zaustavio kamion, uključio sva četiri žmigavca i blokirao saobraćaj. Podigao je ženu i nazvao Hitnu pomoć. Izvadio je maramicu i stavio je ženi na lice, da barem malo zaustavi krvarenje dok ne stigne Hitna.

“Samo su je gledali”

On kaže kako je jadno i žalosno što se niko prije njega nije htio zaustaviti i pomoći ženi.

“Nikome nije padalo na pamet maknuti je sa saobraćajnice ili barem nazvati Hitnu. Samo su gledali kako zapomaže. Prizor je bio strašan. Jako je krvarila i zubi su joj bili izbijeni, a iznad nosa je imala oteklinu veličine jabuke”, istakao je Zlatko.

Saznavši za tragičan događaj, Brođani su ostali u čudu. Neki su komentarisali kako sve koji su mirno prošli pokraj žene koja leži i pati treba biti sram te domeću da ni životinja ne zaslužuje takav tretman.

(9)This post has been seen 703 times.

LEŽALA NA CESTI: Polomljenoj ženi niko nije pomogao punih 15 minuta

| Slider, Vijesti |
About The Author
-