LIDER SRS ŠEŠELJ: Gdje si, Muamere, brate Srbine!

Uz pripadnike garde Vojske Srbije, crveni tepih i himnu „Bože pravde“ konstituisan je nov saziv Skupštine Srbije, a u centru pažnje bio je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, koji je za samo pola sata ušao u klinč sa liderima Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem i LSV-a Nenadom Čankom, dok je bivšeg muftiju Muamera Zukorlića nazvao Srbinom!

 

Vojislav Šešelj zaređao je incidente već u prvom danu zasedanja novog parlamenta Srbije, a kako za „Alo!“ kaže, imao je zanimljiv susret sa Muamerom Zukorlićem.

– Čim sam ga video u hodniku zgrade nisam izdržao i rekao sam mu: „Gde si, Muamere, Srbine!“ On mi ništa nije odgovorio, pobegao je u salu – u svom stilu za naš list govori lider radikala, koji se posle 13 godina vratio u Skupštinu.

U sali srpskog parlamenta, dok se očekivao zvanični početak sednice oči u oči u poslaničkim klupama sastali su se stari znanci i lideri radikala i socijalista. I dok je sve izgledalo kao da će ovaj susret proći samo uz rukovanje i osmeh, na scenu je stupio Vojislav Šešelj. On je odmah sa svog poslaničkog mesta, povikao lideru SPS-a: „Gde si, Ivice, dođi da ti iščupam uši!“ „Zdravo, vojvodo“, odgovorio mu je Dačić, koji je prišao Šešelju i razgovor je nastavljen šapatom.

 

seselj canak foto faceboo Vladimir Pišot_1000x0

– Pitao sam Dačića da li ulazi u Vladu i rekao mu, da ako preuzima ministarstvo rada mora da mi poveća penziju koju mi je Vučić smanjio – rekao je Šešelj, kome su očigledno nedostajali sukobi iz Skupštine Srbije, te je odmah nakon izlaska iz sale, a ispred lifta „nasrnuo“ na lidera LSV-a Nenada Čanka, kojeg je ironično upitao: „Ti si još živ?“

Pocetak konstitutivne sednice Srbije_030616_RAS foto Milorad Milankovic (80)_1000x0

 

Gospodine Šešelj, vi ste na slobodi? Izbacili su te i iz zatvora – odgovorio mu je Čanak uz osmeh i „pljunuo na pod“, a lider radikala upitao je šefa LSV-a na rastanku: „Jel’ se još biješ po kafanama?”. Šešelj je na pitanje novinara kako se oseća u parlamentu posle toliko godina, rekao da ima osećaj kao da je „juče bio u Skupštini“, a potom je još jednom istakao da bi radikali ušli u Vladu Aleksandra Vučića, samo pod uslovom da se Vlada Srbije odrekne EU i orijentiše se na integracije sa Rusijom i Evroazijskom unijom.

(349)This post has been seen 2269 times.

LIDER SRS ŠEŠELJ: Gdje si, Muamere, brate Srbine!

| Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-