Lijepa Dalija otkriva detalje sa vjenčanja: Haljinu sam izvukla iz svog ormara, a prezime…

Iako sam cijelog dana bila lepršava i bez imalo nervoze, te iako je i šerijatsko i građansko vjenčanje proteklo uz mnogo smijeha, tog trenutka, kad me mama predavala i kad je rekla Dini da me dobro čuva, oči su mi bile pune suza i jedva sam se suzdržala da se ne rasplačem.

Nakon što je Elmedin Dino Konaković, premijer Kantona Sarajevo, zaključio treći brak sa svojom izabranicom, novinarkom Dalijom Hasanbegović, magazin Azra donosi foto reportažu i intervju sa lijepom mladenkom.

– Dini me je predala moja mama Nermira, moj jedini roditelj već 26 godina i osoba zaslužna za sve što jesam. Iako sam cijelog dana bila lepršava i bez imalo nervoze, te iako je i šerijatsko i građansko vjenčanje proteklo uz mnogo smijeha, tog trenutka, kad me mama predavala i kad je rekla Dini da me dobro čuva, oči su mi bile pune suza i jedva sam se suzdržala da se ne rasplačem – ispričala je Dalija za magazin Azra.

– Ja sam mlada koja je iz ormara izvukla haljine za vjenčanje. Haljinu za šerijatsko vjenčanje sam kupila prošle godine za 27. noć Ramazana i sticajem prilika nisam je nikad obukla. Za matičarku sam obukla unikatnu haljinu svoje prijateljice, dizajnerice Jelen Bin Drai, koju mi je poklonila u septembru, kad je s mužem bila u Sarajevu. Naravno, nije joj palo na pamet da ću se u njoj vjenčati, pogotovo jer već mjesecima čeka moje mjere da mi pošalje couture haljine iz svoje nove kolekcije. Nije imala pojma šta radim i ludo se ismijala i oduševila kasnije kada je vidjela kako sam s velom i pojasom koktel haljinu pretvorila u modernu vjenčanicu – pojasnila je Dalija.

Kada je bilo riječi o novom prezimenu, i tu je imala dilemu:

– Žena po islamu treba zadržati prezime svog oca, jer to je odrednica njenog porijekla. A što se muževog prezimena tiče, može ga dodati i ne mora. Iz čisto praktičnih razloga sam razmišljala da ništa ne mijenjam, ali koliko god to praktično bilo, željela sam znati da je nešto drugačije i dan prije vjenčanja sam matičarki potvrdila svoje novo prezime. Zovite me Dalija Hasanbegović-Konaković i ostavite mi cijeli red za potpis.

Dalija je također na svom Facebook profilu pojasnila zašto je upravo magazin Azra dobio ekskluzivna prava na fotografije s vjenčanja.
– Elmedin Dino Konaković i ja smo odlučili dati slike i intervju samo onome ko pošalje donaciju Fondaciji Pomozi. Elameri i Azra Magazin su odmah shvatili i prihvatili našu ideju i bićemo svi zajedno presretni ako ovo bude početak novog trenda kod nas. Dodatnu vrijednost našem posebnom danu daje činjenica da će zbog priče o našem vjenčanju imati koristi oni kojima je pomoć potrebna. Ne možemo svi učiniti sve, ali svi možemo učiniti nešto da nekom drugom bude bolje. Azri hvala sto je podržala našu namjeru – napisala je Dalija.

(70)This post has been seen 2553 times.

Lijepa Dalija otkriva detalje sa vjenčanja: Haljinu sam izvukla iz svog ormara, a prezime…

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-