Ljuba Aličić napao Šaulića: Šaban je proklet, cijeli život je …

Ljuba Aličić optužio je nekadašnjeg velikog prijatelja Šabana Šaulića da je lopov i “gladan” na novac i da je proklet zbog toga.

 

 

Poznati Šapčanin isprozivao je svog sugrađanina da sav bakšiš koji zaradi na privatnim proslavama trpa sebi u džep, iako bi trebalo da ga podijeli s muzičarima na ravne časti.

 

– Šaban bi htio samo da on živi i niko više! Nemam ja ništa protiv njega, mi smo Šapčani, iz istog smo kraja, znamo se godinama.

 

Jednostavno, čovjek je takav, ne znam zbog čega. Da se ne lažemo, uvijek je bio takav i nikad mu nije bilo dosta para. Nije ovo da ga sad otrcavam i ogovaram, ali nije u redu. Neka žive i drugi ljudi, ne samo on. Nije mi jasno kako neko može biti toliko alav i proklet zbog para.

 

Ne možemo svi mi biti Šaban Šaulić, Miroslav Ilić ili još neke zvijezde, svako radi za sebe. Zaista ne bih volio da sad ispadne da nešto imam protiv čovjeka, naprotiv, poštujem ga, samo mi se ne sviđaju njegovi stavovi i ponašanje.

 

Nikad mi se to nije dopadalo kod njega – kaže Aličić za Kurir i dodaje da Šaulića, bez obzira na njegovo ponašanje, poštuje kao pjevača koji je napravio zavidnu karijeru: – Ne ulazim u to ko je bolji pevač i ko ima ljepše pjesme, svi imaju različite ukuse. Nikada se nisam takmičio. Šaban je vrhunski pjevač i njegovi hitovi će se pjevati dovijeka. .

 

Ljuba tvrdi da on bakšiš uvijek dijeli s kolegama i da nikad na kvarno nije uzeo novac, a dešavalo se da je zarađivao i nekoliko desetina hiljada eura za jednu pjesmu.

 

– Dobivao sam velike pare, jednom sam čak uzeo 25.000 eura za nekoliko minuta. Uvijek sam dijelio s muzičarima na ravne časti. Ne dešava se često da uzimamo veliki novac. Taj ko vam kaže da je uzeo 15.000 ili 20.000 eura, taj vas laže.

 

To je toliko smiješno. Honorari nisu toliki. Samo velika imena mogu da uzmu toliko, a ove druge pustite… – kaže folker i dodaje da ne postoji osoba na estradi, osim Šabana, s kojom nije u dobrim odnosima:

 

– Uvijek sam se trudio da budem fer, da pomažem koliko mogu. Mnogi su mi zahvalni, kao što sam i ja mnogima zahvalan. Šaban ljut Šaulić jučer nije želio da se javno prepucava s Aličićem, koji ga je potkačio i svojevremeno kad je rekao da je razočaran u Šapčane, koji su napustili rodno mjesto. – Moram da kažem istinu.

 

Da ne govorim istinu, ne bih bio Ljuba Aličić. Slavica Ćukteraš, Šaban Šaulić i Mića Nikolić su izdajice jer su otišli iz Šapca – rekao je Ljuba, a Šaban mu je tada odgovorio: – Pa nije velegrad za svakog, šta drugo da kažem. U Šapcu imam kuću i familiju, pa sam vrlo često tamo.

 

 

Znam svoje korijene, a ovdje je posao, ovdje su mi djeca, ovde je dom, nešto što sam stekao. To što on nije bio za velegrad i što se plaši toga, to je već nešto drugo..

 

Izvor: Avaz.ba

(676)This post has been seen 2424 times.

Ljuba Aličić napao Šaulića: Šaban je proklet, cijeli život je …

| Magazin, Slider |
About The Author
-