Lopovi ukrali zvona teška 200 kilograma iz crkve kod Bora, jedno poklon kralja Milana Obrenovića

Hram Svete Trojice u selu Krivelj kod Bora
Nepoznati počinioci jutros oko tri sata iz crkve Svete Trojice u Velikom Krivelju kod Bora odneli su tri zvona ukupne težine oko 200 kilograma. Policija je uspela da presretne vozilo i pronađe ukradena zvona, a za počiniocima se još uvek traga.

Jedno zvona je crkvi poklonio kralj Milan Obrenović.
Potpredsednik Mesne zajednice Veliki Krivelj, Dragoslav Nikolić rekao je Beti da je reč o starim zvonima koja nisu bila u funkciji pošto su pre petnestak godina kupljena nova, ali da se radi o istorijskim eksponatima koji su ukradeni iz prostorija te crkve.

Protojerej Ratko Tobić, starešina hrama Svete Trojice, pokazuje mesto odakle su lopovi uzeli i odneli zvona / foto D.Kecic

Foto: foto D. Kecic / RAS SrbijaProtojerej Ratko Tobić, starešina hrama Svete Trojice, pokazuje mesto odakle su lopovi uzeli i odneli zvona / foto D.Kecic
U noći izmedju subote i nedelje oko 2.30 nedaleko od Bora otkriveno je vozilo “zastava 128” sa metalnim zvonima ukradenim iz crkve Svete Trojice, ali su počinioci pobegli i za njima policija intenzivno traga, rečeno je Beti u Policijskoj upravi u Boru.

(1)This post has been seen 631 times.

Lopovi ukrali zvona teška 200 kilograma iz crkve kod Bora, jedno poklon kralja Milana Obrenovića

| Slider, Vijesti |
About The Author
-