Lukač: MUP RS-a podnio izvještaj protiv šest osoba zbog napada na Vučića

Podatak o podnesenim prijavama dosad, kako je naveo, nije objavljen, na osnovu dogovora s Specijalanim tužilaštvom RS-a da će policija prikupiti još neke podatke o ovom slučaju

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) podnijelo je 1. aprila izvještaj Specijalnom tužilaštvu RS-a protiv šest osoba koje su učestvovale u napadu na premijera Srbije Aleksandra Vućića, tokom komemoracije u Srebrenici 11. jula 2015. godine, potvrdio je večeras resorni ministar Dragan Lukač.

– S obzirom da Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH i Tužilaštvo BiH nisu ništa uradili, mi smo podnijeli izvještaj 1. aprila protiv četiri poznate i dvije nepoznate osobe koje su napravile više krivičnih djela u Potočarima, u napadu na premijera Vučića – rekao je Lukač u obraćanju poslanicima Narodne skupštine RS-a, tokom rasprave o informaciji o radu MUPRS-a u prošloj godini.

Podatak o podnesenim prijavama dosad, kako je naveo, nije objavljen, na osnovu dogovora s Specijalanim tužilaštvom RS-a da će policija prikupiti još neke podatke o ovom slučaju.

– Izvještaj je proslijeđen Specijalnom tužilaštvu RS-a jer više nismo mogli čekati – naveo je Lukač.

 

(0)This post has been seen 637 times.

Lukač: MUP RS-a podnio izvještaj protiv šest osoba zbog napada na Vučića

| Slider, Vijesti |
About The Author
-