MAJA JE NA FEJSBUKU PRONAŠLA MAJKU KOJA JU JE PRIJE 37 GODINA OSTAVILA KAO BEBU: Nevjerovatna…

Iako njena majka sa mlađim sinom i kćerkom živi u Parizu, jučer je doputovala kod rođaka u Beograd, ni ne sanjajući koga će još ovdje sresti. Maja Kovačević, koja je pokušala da pronađe svoje biološke roditelje preko Fejsbuka, jutros je uspjela u tome, 37 godina nakon što ju je majka, zajedno sa cjeduljicom, ostavila pred vratima nepoznatih ljudi.

Punih 14 godina Maja je pokušavala da sazna ko su joj pravi roditelji, ali je svaki njen napor bio osujećen užasnom birokratijom. Nakon što je shvatila da preko državnih ustanova nikada neće uspjeti u tome, odlučila je da proba preko društvenih mreža.

– Kada sam preksinoć postavila taj status, nisam ni slutila da ću je naći, posebno ne tako brzo. Nadu mi nije ulivalo ni to što su mediji prenijeli vijest o mojoj potrazi, a onda mi je na Fejsbuku stigla poruka od mog, ispostaviće se, brata od tetke. Pošto je bio upoznat sa cijelom situacijom, ispričao mi je kako se sve to odigralo – kaže Maja.

Prema onome što joj je brat ispričao, Majina majka je kao djevojka, iz Ćuprije u kojoj je živjela, otišla kod sestre u Varvarin. Tamo je upoznala njenog oca, a kada je zatrudnila, roditelji su se tome usprotivili, budući da je bila jedva punoljetna i natjerali je da ostavi bebu.

– Brat mi je rekao da sam rođena u Nišu i da mi je otac iz Jagodine. Moj otac, odnosno usvojitelj, pokušao je da mi ispriča sve kad sam napunila 18 godina, ali tada nisam htjela da znam ništa o tome. Iako sam ga odmah prekinula, sjećam se da mi je rekao da sam iz Jagodine – priča Maja, dodajući da se sve poklapa.

Njena biološka majka ima još troje djece, dva sina, od kojih stariji zna za Marijanu, i koji nije u kontaktu s majkom jer joj zamjera što ju je napustila, i kćerku, dok po ocu Maja ima još dva brata.

Iako njena majka sa mlađim sinom i kćerkom živi u Parizu, jučer je doputovala kod rođaka u Beograd, ni ne sanjajući koga će još ovdje vidjeti.

– Tetka mi je dala broj telefona rodbine kod koje moja majka dolazi, pa sam ih pozvala telefonom. Tražila sam da mi je daju na telefon, a kada se javila pitala sam je da li joj nešto znači ime Marijana Stojiljković.

Uslijedio je muk, a onda mi je rekla da zna o čemu pričam. Tada sam joj rekla da sam ja Marijana – priča za “Telegraf” Maja, koja kaže da je još u šoku i da ne može da vjeruje šta se dešava.

Pošto su razmijenile brojeve telefona, dogovorile su se da se vide.

Na kraju razgovora Maja je rekla majci “Nemoj ponovo da me zaboraviš”, na šta joj je ona odgovorila da se to, ovog puta, neće dogoditi.

(24)This post has been seen 853 times.

MAJA JE NA FEJSBUKU PRONAŠLA MAJKU KOJA JU JE PRIJE 37 GODINA OSTAVILA KAO BEBU: Nevjerovatna…

| Slider, Vijesti |
About The Author
-