Merima Ključo iz Brisela: Da je taksista vozio brže, bila bih u središtu eksplozije

Na aerodromu Zaventem u Briselu jutros su odjeknule dvije eksplozije, a nakon toga došlo je do više odvojenih eksplozija u metrou.

– Plaćala sam taksi kada je na 150 metara od zgrade aerodroma nastupila prva eksplozija, a u razmaku od 10 sekundi čula sam i drugu eksploziju. Vidjela sam da ljudi panično bježe iz zgrade aerodroma, izjavila je za Fenu bh. državljanka Merima Ključo, koja je u Brisel putovala poslovno.

Kaže da je zbog haosa nastupila totalna panika i histerija koja je prouzrokovala blokadu te da nisu mogli ni naprijed ni nazad. Policija je dala znak da svi ponovno uđu auta, te ko god ima mogućnost da se skloni.

Dok je prolazila usput je vidjela ljude kako leže na samom ulazu u aerodrom, te da se sve brzo dešavalo.

– Bilo je šokantno, iako to nije nešto što mi u BiH nismo doživjeli i sada kada razmišljam, da je taksista vozio brže, da sam stigla dvije minute ranije, bila bih u središtu eksplozije, ispričala je ona.

U gradu je, kaže ona, vanredno stanje, a stepen sigurnosti je na četvrtom nivou, policija i vojska je na svakom koraku, “podsjeća me na ratno stanje, na slike prošlosti koju smo živjeli, iako je situacija drugačija”.

(3)This post has been seen 791 times.

Merima Ključo iz Brisela: Da je taksista vozio brže, bila bih u središtu eksplozije

| Slider, Vijesti |
About The Author
-