Mijat Stankić i Fata Durak priznali ubistvo: Zakopao dječaka u šumi na području Zvornika

Za monstruozno ubistvo dvogodišnjeg dječaka iz Zvornika osumnjičeni su njegov ujak Mijat Stankić (38) i njegova nevjenčana supruga Fata Durak (34).

U policiji saznajemo da su oboje priznali zločin. Mijat je istražiocima otkrio da je, nakon ubistva, dječaka zakopao u šumi na području Zvornika, koja je u njegovom vlasništvu. Nakon toga je istražiocima pokazao mjesto gdje je ukopao leš i po nalogu Okružnog tužilaštva u Bijeljini tijelo će sutra biti ekshumirano, piše Avaz.

Prema nezvaničnim informacijama, ubijenog dječaka i njegovog godinu dana mlađeg brata majka je napustila pa je Centar za socijalni rad starateljstvo dao njihovom ocu S. R. Iako je vezan za sinove, otac zbog posla nije mogao stalno da bude s njima, pa su uz saglasnost socijalnih radnika dječaci povjereni na čuvanje njihovoj baki, s majčine strane, koja živi u selu Donja Kamenica kod Zvornika. Budući da je žena bolesna i ne može sama da se stara o njima, brigu o dječacima vodio je majčin brat Mijat Stankić i njegova nevjenčana supruga Fata Durak, koji su s njima živjeli u zajedničkom domaćinstvu, prenosi Avaz.

(239)This post has been seen 7437 times.

Mijat Stankić i Fata Durak priznali ubistvo: Zakopao dječaka u šumi na području Zvornika

| Slider, Vijesti |
About The Author
-