Mirza Hatić: Adu mrzim iz dna duše! Žena mi je otišla po pare, a Balijagići su je dočekali s automatima

Jučer je na suđenju Adi Balijagiću, sinu advokata Faruka Balijagića, u Kantonalnom sudu u Sarajevu svjedočio Mirza Hatić. Ado Balijagić je optužen za podstrekavanje na ubistvo, razbojništvo, te za ugrožavanje sigurnosti.

Hatić je kazao da Adu Balijagića prvi put vidi uživo, te da je “sad nešto tih, a kad mu je preko prozora prijetio, bio je rječit“.

Sukob između njih je izbio, tvrdi Hatić, kada je na TV-u vidio nekretnine koje Balijagići posjeduju u Hrvatskoj, nakon čega je kroz prozor u ćeliji tražio da u vrati dug.

“Dok su uzimali pare, sve je bilo divno i krasno. Prvo mi je Omar Mehmedbašić bio branilac, a onda sam, na moju životnu nesreću, uzeo Faruka da me brani. Njega mi je preporučio Šemsudin Hodžić, koji se kleo u njega.  Dosad su mi vratili 9.700, a dužni su mi još ukupno 18.800 maraka. Adu mrzim iz dna duše! Nakon što sam tražio da mi vrati pare, u pritvoru mi je prijetio da će mi zapaliti kuću, na nju baciti zolju, da će mi udariti na porodicu, te zagorčavati život u kojem god zatvoru da sam”, ispričao je Hatić, piše Faktor.

Kazao je da je njegova supruga Lejla otišla u Tuzlu po novac, gdje joj je Belma Balijagić, Farukova kćerka, dlaa 9.700 maraka u raznim apoenima.

“Znam samo da mi je žena otišla po pare i da su je Balijagići dočekali sa automatima”, kazao je Hatić.

(949)This post has been seen 13167 times.

Mirza Hatić: Adu mrzim iz dna duše! Žena mi je otišla po pare, a Balijagići su je dočekali s automatima

| Slider, Vijesti |
About The Author
-