Misteriozna smrt u Sarajevu: Starica mrtva, kradljivica u komi, a sve ima veze s “Idiotom”

Istražitelji MUP-a KS pokušavaju odgonetnuti misterioznu smrt starice G. M. (85) iz ilidžanskog naselja Pejton. 

 

Moguće predoziranje

Ona je pronađena mrtva u svom stanu prekjučer oko 21.30 sati, a, osim nje, u hodniku je zatečena i nepoznata žena koja je bila bez svijesti, a za koju je kasnije utvrđeno da se radi o Amini Omeragić.  Stan se nalazi u ulici Edhema Eke Džubura, a Omeragić je u besvjesnom stanju hitno prevezena u Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, gdje se, kako nezvanično saznajemo, nalazi u komi.  Izvor blizak istrazi otkrio nam je da se sumnja da je Omeragić svijest izgubila od predoziranja metadonom ili tramadolom, a što će tačno utvrditi analiza krvi koja je od nje izuzeta. S druge strane, staricino tijelo je prevezeno u prosekturu Bare, gdje će, prema naredbi tužioca, biti obavljena obdukcija da bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Isljednici imaju brojne nedoumice vezane za ovaj slučaj.

Prvenstveno, kako se Omeragić našla u staricinom stanu jer na ulaznim vratima stana nisu pronađeni tragovi nasilnog ulaska. Otkud kod nje spakovane staricine stvari te kako je pala u komu na samom izlasku iz stana.    Tragom informacije, odgovore smo potražili od članova porodice nesretne starice. Oni su nam kazali da su je kobne noći više puta pozivali telefonom, ali da im se nije javljala. Na kraju su došli do stana.

Gornja brava bila je otključana, dok je u donjoj bio ključ koji nije u potpunosti bio ubačen u bravu. Vikali su i dozivali je, ali ona nije odgovarala. Kada su ušli u stan, u hodniku su zatekli njima nepoznatu ženu koja je ležala licem okrenutim ka podu, a iz usta joj je izlazila pjena. Staricu su pronašli mrtvu u sjedećem položaju na dvosjedu u trpezariji.

edib-klepic

Zazvonio mobitel

Po dolasku tužioca na lice mjesta, pozvani su krim-tehničari i forenzičari koji su sačinili fotodokumentaciju te su izuzeli tragove.

Tokom vršenja uviđaja zazvonio je telefon Amine Omeragić, a na displeju je pisalo “Idiot”. Kasnije je poslao i SMS: “Što se to ne javljaš, je li ti neko ne da se javiš?”

Istražitelji su munjevito reagirali, nakon čega je “Idiot” lociran i uhapšen, a utvrđeno je da se radi o Edibu Klepiću, za kojeg se sumnja da je umiješan u ovaj slučaj. On je sinoć priveden u Sarajevsko tužilaštvo, gdje mu je određeno zadržavanje od 24 sata. Klepić, prema informaciji izvora bliskog istrazi, živi s Omeragić.

Spakovan plijen?

Pored Omeragić, koja je ležala u hodniku, pronađen je ceker u kojem je bilo šest velikih čokolada, pakovanje kafe te poseban sir koji se proizvodi u Holandiji, a koji je, prema riječima članova porodice, nesretna starica voljela jesti. Do cekera je stajala ženska torba, u kojoj su pronađeni lična karta, manja torbica sa staricinim nakitom, nekoliko novčanika te novac. Starica je tog dana dobila penziju, a tu je pronađen i ček.

(693)This post has been seen 8365 times.

Misteriozna smrt u Sarajevu: Starica mrtva, kradljivica u komi, a sve ima veze s “Idiotom”

| Slider, Vijesti |
About The Author
-