MITROPOLIT MIHAILO EVO ŠTA JE IZJAVIO O SREBRENICI…

Vladika Mihailo je istaknuo težinu zločina nad nedužnim Srebreničanima samo zato što su se rodili pod znakom polumjeseca.

 

 

“Svi koji se na ovom prostoru osjećamo ljudima nosimo to breme zla na svojim plećima i molimo se Svevišnjem da se više nikada ne ponovi takav genocid kakav savremeni svijet nije vidio od Drugog svjetskog rata.

 

Tragove tog užasa, nedostojnog svakog bića koji se smatra čovjekom, moramo učiniti javnim cijelom svijetu, a onima koji ga poriču moramo poručiti da svaki kamen, svaka stopa zemlje u Srebrenici svjedoče o zlu koje se dogodilo prije 21 godinu. To je bio zločinački juriš na Bosnu kakvu znamo, Bosnu dobrih ljudi, nezavisno od njihove vjere. Zato se mi danas poklanjamo nevinim žrtvama koje su stradale da bi se Bosna razgradila”.

 

“Ja vam u svoje lično ime i u ime crnogorske pravoslavne crkve poručujem da budete dostojanstveni u svom bolu za vašim najmilijima, a zločince će Gospod nagraditi prema zaslugama. Vaše je da u ime ljudskosti oprostite, ali nikad ne zaboravite”, poručio je na kraju.

 

Izvor: Balkanis

(342)This post has been seen 1256 times.

MITROPOLIT MIHAILO EVO ŠTA JE IZJAVIO O SREBRENICI…

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-