Mlada Banjalučanka, Alisa Ašić, vratila izgubljenu kovertu sa 10.000 KM, novac namijenjen za operaciju

Mlada majka iz Banja Luke, Alisa Ašić, svojim potezom pokazuje da još treba vjerovati u poštenje i ljudskost jer je pronašla na ulici izgubljenu kovertu sa 10.000 KM i odmah je vratila vlasniku, pišu Nezavisne novine.

 

Ispostavilo se da jedan stariji muškarac tek podigao kredit kako bi platio kćerkinu operaciju.  Alisa je prije nekoliko dana sa kćerkicom otišla u banku kako bi platila račune, a po izlasku ugledala je starijeg čovjeka koji je hodajući “promašio” džep, pa je koverta s novcem ostala na ulici, a on nastavio dalje da hoda.

“Sigurno je mislio da je kovertu stavio u džep, ja sam ga zvala, ali se nije okrenuo. Tada sam uzela kovertu i potrčala za njim i stigla ga. Kad je vidio šta mu nosim zamucao je. Rekla sam mu: ‘Gospodine, ispalo vam je ovo’, a on se potpuno izgubio”, kaže ova Banjalučanka.

Čovjek je uspio da kratko prozbori:

“Sine, meni je kredit od 10.000 KM ovdje”.

Čim se malo pribrao, zahvalio joj je i uzeo jednu novčanicu iz koverte i ponudio joj u znak zahvalnosti. Ipak, Alisa je to odbila jer smatra da nije uradila ništa previše vrijedno pomena.

“Okrenula sam se i pošla s djetetom na drugu stranu, kad me upitao kako se zovem. Odgovorila sam mu i otišla”, kaže Alisa.

Alisu je kasnije kontaktirao sin tog čovjeka i rekao joj da joj duguju zahvalnost za čitav život.

“Našli su me preko Facebooka. Tražili su da se vidimo i rekli da su mi dužnici za cijeli život, pogotovo što je spomenuti kredit namijenjen za operaciju”, rekla je Alisa.

“Duboko vjerujem da se vraćaju i dobro i zlo koje drugima činimo, te u skladu s tim i živim. A imam i dijete, pa uvijek gledam da nikoga ne povrijedim i ako mogu – da pomognem koliko mogu”, ističe Alisa.

(82)This post has been seen 1830 times.

Mlada Banjalučanka, Alisa Ašić, vratila izgubljenu kovertu sa 10.000 KM, novac namijenjen za operaciju

| Slider, Vijesti |
About The Author
-