Mladić Mehmet Fetullah Erdogan podnio zahtjev za promjenu imena

Mehmet Fetullah Erdogan, turski državljanin nastanjen u distriktu Bol, u provinciji Nigde, podnio je sudski zahtjev za promjenu imena i u zahtjevu zatražio da mu se ime “Fetullah“ zamijeni imenom “Efe“ ili da se jednostavno izbriše jer ne želi da nosi ime osnivača i vođe terorističke organizacije FETO/PDY koja stoji iza neuspjelog vojnoh udara u Turskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

U razgovoru sa novinarom AA, 32-godišnji Mehmet je istakao da se nakon pokuaja državnog udara osjeća uznemireno jer nosi ime Fetullaha Gulena koji je na čelu izdajnika koji su digli ruku na turski narod i državu.

“Ime mi je nadjenuo moj otac. U selu u kojem sam rođen u to vrijeme nije bilo televizije. Moj otac je negdje čuo to ime i svidjelo mu se i pretpostavljam da se to tako desilo“, kazao je Mehmet, koji je zamolio novinara AA da ga ne oslovljava drugim imenom koje želi promijeniti.

20160720_2_18127473_12425315_Web

Ističući da ga vršnjaci već godinama odmilja zovu “Feto“, Mehmet je kazao da je odluku o promjeni imena donio u petak navečer tokom pokušaja puča i rasprave sa prijateljima na društvenim mrežama.

“Stvarno mi je neprijatno kada me oslovljavaju nadimkom Feto jer je to i naziv terorističke organizacije koja je neprijatelj mene, mog naroda i moje zemlje. Razmišljao sam šta da poduzmen i odlučio promijeniti ime, a u tome me je podržala i moja porodica“, kazao je Mehmet.

 

Još uvijek Mehmet Fetullah Erdogan nezaposlen je mladić, a smatra da mu pri pronalasku posla uveliko probleme pravi i njegovo ime jer igrom slučaja na “nezgrapan“ način spaja ime vođe terorista, ali i prezime turskog predsjednika i vođe borbe protiv tih terorista.

(17)This post has been seen 795 times.

Mladić Mehmet Fetullah Erdogan podnio zahtjev za promjenu imena

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-