Muhamed Ali je ubijen kako se ne bi otkrila strašna tajna – VIDEO

Pojavila se vijest da je Muhamedu Aliju još krajem sedamdesetih godina američka vlada ubrizgala otrov koji izaziva Parkinsonovu bolest kako bi suzbila njegov utjecaj.

 

Vlada je Aliju ubrizgala metil fenil tetrahidropirinid (MPTP), amfetamin koji izaziva ubrzano napredovanje Parkinsonove bolesti. To je potvrđeno kada je Beri Kidston, diplomac kemije iz Marylanda, ubrizgao sebi 1976. godine MPTP i nakon 3 dana dobio prve simptome Parkinsonove bolesti.

Muhameda Alija su pregledali na klinici Majo 1981. godine, a svijetu je tada rečeno da on boluje od blage demencije koja je česta kod boksača. Ljudi su vremenom povjerovali da je Ali obolio od Parkinsonove bolesti zbog boksa.

Inače, ne postoji nijedan slučaj da se Parkinsonova bolest razvila iz blage demencije. To se ne događa. Mnogi boksači su doživjeli mnogo gore udarce u svojoj karijeri i nitko od njih nije razvio Parkinsonovu bolest.

Ako Aliju stvarno ubrizgan MPTP, vrlo je moguće da je vlada provela zločin o kojem nitko nije postavljao nikakva pitanja. Svijet je prosto prihvatio činjenicu da se Ali naglo razbolio zbog svoje karijere.

Neurolog Muhameda Alija, dr Abraham Liberman, odbacio je navode da su oštri udarci u glavu izazvali nastanak Parkinsonove bolesti kod poznatog boksača, ali da je “nemoguće” odrediti koji je pravi uzrok.

Dovoljno je da pogledate Georgea Foremana koji se bavio boksom mnogo duže od Muhameda Alija i koji je primio mnogo više udaraca u glavu. Ništa mu ne fali.

Jedan bivši boksač, Fredi Roach, dobio je Parkinsonovu bolest 1990. godine, ali se ona kod njega ne manifestira u velikoj mjeri pošto kontrolira bolest lijekovima.

Ako Freddie Roach može kontrolirati svoju bolest, zašto onda Muhamed Ali nije mogao?

Odgovor na pitanje je vrlo jednostavan: Fredi Roach nije bio prijetnja po vladu, a Muhamed Ali jest.

Lako je zaboraviti što je Muhamed Ali rekao prije nego što su suzbili njegov utjecaj. Nixonova i Džonsonova administracija su mu odmah postavili bubicu u telefon.

Muhamed Ali je riskirao sve. On je bio neprijatelj vlasti i bio je voljan da se bori za ono u što je vjerovao. Kada je odbio da se bori u ratu u Vijetnamu, vlada ga je suspendirala i onemogućila mu da se bavi boksom jedno vrijeme. Čak je bio osuđen i na 5 godina zatvora.

Nisu ga mogli slome. Samo je postajao jači i utjecajniji.

Ali je imao jedan od najopasnijih darova – karizmu. Imao je sposobnost da natjera ljude da ga vole i da mu se dive čak i kada nisu vjerovali u ono što on govori. Čak je i Ku Kuks Klan padao na njegov šarm.

Nijedan atleta, političar ili govornik nisu imali tako utjecajan glas i koristili ga tako efektivno kao on. Ako je bio tako utjecajan u vrijeme kad su njegov um, tijelo i duša bili posvećeni ringu, zamislite kako bi tek bio uspješan u mirovini.

Martin Luther King je ubijen. Malcolm X je ubijen. Stoga ne iznenađuje što je i Muhamed Ali ubijen.

Muhamed Ali je bio moćna i opasna politička ličnost. On je možda umro 2016. godine, ali njegov glas je oduzet još krajem sedamdesetih godina.

 

Webtribune.rs

(4089)This post has been seen 12265 times.

Muhamed Ali je ubijen kako se ne bi otkrila strašna tajna – VIDEO

| Foto/Video, Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-