MUP RS tereti Merdića, Himzića, Dizdarevića i Šahomerovića za ubistvo u pokušaju premijera Vučića

Predmet istrage napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici nalazi se u Tužilaštvu BiH i radi se zajedno sa Specijalnim tužilaštvom Republike Srpske, izjavio je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

 

 

Večernje novosti” saznaju da se u izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koje je dostavljeno Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske, nalaze imena Almira Merdića, Elvedina Himzića i Muje Dizdarevića iz Tešnja kao i Almira Šehomerovića iz Srebrenice, dok se za dva nepoznata lica identitet utvrđuje uz pomoć policije Federacije BiH.

 

Njima se na teret stavlja pet krivičnih djela, među kojima je i teško ubistvo u pokušaju i izazivanje nacionalne netrpeljivosti. “Merdića, Himzića i Dizdarevića

 

Agencija za istrage i zaštitu BiH uhapsila je 10 dana nakon napada na premijera Vučića, ali su poslije saslušanja u Tužilaštvu BiH u Sarajevu pušteni na slobodu i protiv njih nije podignuta optužnica”, podsjećaju “Novosti”.

 

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić potvrdio je za “Novosti” da je policija prikupila više desetina dokaza i snimaka kako pojedinci nasrću na srpskog premijera.

 

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je ranije da je policija Republike Srpske izvještaj protiv šest lica podnijela još 1. aprila i pojasnio da javnost o tome nije bila odmah obaviještena, jer su u dogovoru sa Specijalnim tužilaštvom prikupljane dodatne informacije.

(21)This post has been seen 889 times.

MUP RS tereti Merdića, Himzića, Dizdarevića i Šahomerovića za ubistvo u pokušaju premijera Vučića

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-