MUSLIMAN KOJI JE DOŽIVIO SRAMNU SMRT! ISTINIT DOGAĐAJ KOJI VAS NEĆE OSTAVITI RAVNODUŠNIM

MUSLIMAN KOJI JE DOŽIVIO SRAMNU SMRT! ISTINIT DOGAĐAJ KOJI VAS NEĆE OSTAVITI RAVNODUŠNIM.

 

 

Šejh Muhamed Hasan govoreči o namazu, naveo je slučaj jednog svog studenta iz grada Mensura. Šejh je ispričao sljedeći slučaj koji vjerujem neće ostaviti nikoga ravnodušnim. „Ušao je kod mene jedan od naših studenata plačući. Plakao je kao malo dijete, a zatim mi je rekao:“Molim te šejh Muhamed, iduće sedmice kad bude predavanje, da doviš, uputiš dovu za mog oca, pa možda će Allah, s.w.t., primiti nečiju dovu na tom predavanju.“ Vidio sam da je ovaj brat u dubokoj žalosti, bio je utučen. Upitao sam ga:“Brate, na hajr ako Bog da, šta se desilo?“ Rekao je: “Šejh, moj babo je umro!“

 

„Allah da mu se smiluje“, odgovorio sam. Mladić nastavi:“Ali šejh, njegov završetak nije bio lijep. Moj otac je bio veoma snažan, ne pamtim da se ikada požalio da ga nešto boli. Allah mu je bio podario zdravlje i snagu. Prije nekoliko dana, nakon ručka, osjetio je jake bolove u predjelu stomaka, nakon toga osjetio je mučninu i osječaj za povračanjem. Istrčao je iz kuhinje i otišao u kupatilo kako bi povratio. Kleknuo je pored wc šolje, stavio svoje ruke na nju a glavu je stavio u wc šolju i počeo da povrača. Dok je povračao, čuli smo u sobi kako ispušta bolne jauke. Svaku put kad bi povrati, glavu bi stavi unutar wc šolje.

 

To je trajalo nekoliko minuta dok se nije čuo ušasan krik. Ostali ukučani su dotrčali da vide šta je bilo, jer svi smo mislii da je to obično povračanje. Njegova glava je bila potpuno unutar wc šolje a ruke su mu bile opuštene pored nje. Prišli smo mu i podigli ga, međutim, bilo je kasno, duša je izašla. Ja Allah, moj otac je isputio dušu na tako prljavom mjestu, dušu mu je Melek Smrti uzeo u WC-u. Nisam mogao da dođem sebi, svi smo bili u šoku, naš otac je umro sa okrenutim licem u wc šolji.“

 

Rekao sam (šejh Muhamed): “Da Allah sačuva, sačekaj malo, tvoj otac je umro u WC-u sa glavom u wc šolji? Brate moj, reci mi, kakav je bio tvoj otac?“ Dok mi je pokušao odgovoriti, grcao je u suzama, ipak je odgovorio: “Šejh Muhamed, moj otac NIKADA U ŽIVOTU NIJE KLANJAO JEDAN JEDINI REKAT KAMOLI ČITAV NAMAZ!“ Subhanallah!

* * *

Brate, sestro, zapitaj se kakav ti je namaz? Znaš li da ćeš prvo biti pitan kad staneš pred Allaha na Sudnjem danu za namaz? Čime si toliko zauzet pa namaz ostavljaš? Šta je u pitanju: neznanje, lijenost, oholost…ili ona naša standardna parola: “Ma hajde, Allah će oprostiti, ima vala i oni što klanjaju, svašta od njih „otpada!“ Dozovi se čovječe pameti dok još nije kasno!

Saudin Cokoja

Izvor: svjetlo-dunjajluka.com

(1002)This post has been seen 926 times.

MUSLIMAN KOJI JE DOŽIVIO SRAMNU SMRT! ISTINIT DOGAĐAJ KOJI VAS NEĆE OSTAVITI RAVNODUŠNIM

| Slider, Život i stil |
About The Author
-