NAKON NAJNOVIJIH ISPADA: Oglasio se Čeda Jovanović i održao Dodiku vaspitnu lekciju…

Liberalno demokratska partija (LDP) reagirala je danas na izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji se založio za promjenu izbornog zakonodavstva u Srbiji na način da i Srbi izvan Srbije dobiju predstavnike u Skupštini Srbije, poručivši mu da se prestane miješati u unutarnje svari Srbije.

Ta stranka je u saopćenju poručila da je građanima Srbije dosta Dodikovog miješanja u unutarnje stvari Srbije i da bilo bolje da, kako se navodi, kao državljanin Srbije počne plaćati poreze za eventualne nekretnine koje posjeduje u “našoj zemlji, umjesto što izjavama zarad prikupljanja političkih bodova pred izbore u BiH glumi većeg patriotu od svih nas u Srbiji”.

“Zato pitamo Agenciju za borbu protiv korupcije da li on podliježe prijavljivanju imovine kao javni funkcioner i državljanin Srbije, a ako ne podliježe, tražimo da se u novi prijedlog Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije uvrsti prijedlog da i oni državljani Srbije, koji u drugoj državi obavljaju javnu funkciju, uđu u nadležnost posla Agencije za borbu protiv korupcije”, navodi se u priopćenju.

Kako dodaje LDP, Dodik je čestim izjavama o otcjepljenju Republike Srpske odavno dokazao da je jedan od glavnih destabilizirajućih čimbenika u Bosni i Hercegovini i na Zapadnom Balkanu.

“Neprihvatljivo je da Dodik iz Banja Luke šalje kvazipatriotske poruke kako će EU Srbiju ucijeniti zbog Kosova ili kako je potrebno mijenjati izborno zakonodavstvo u Srbiji, dok su u isto vrijeme građani Republike Srpske postali taoci Dodika koji im nudi licemjerni patriotizam i besmislene sukobe pošto ih je doveo na rub egzistencije”, ističe LDP.

Liberalno demokratska partija poručila je predsjedniku Republike Srpske i da su građani Srbije devedesetih godina “dobro naučili prepoznati licemjere poput njega i da, ako mu je cilj da svojim bahatim ponašanjem ugrozi europsku budućnost Srbije, bude siguran da mu to neće poći za rukom”, prenosi Tanjug.

(12)This post has been seen 853 times.

NAKON NAJNOVIJIH ISPADA: Oglasio se Čeda Jovanović i održao Dodiku vaspitnu lekciju…

| Slider, Vijesti |
About The Author
-