NAKON PISMA PACIJENTICE LJEKARIMA KCUS-A OGLASILA SE I LJEKARSKA KOMORA KS

Nakon otvorenog pisma ljekarima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, koje je na svom Facebook profilu objavila pacijentica Iman Agić, reagirao je predsjednik Ljekarske komore KS Fahrudin Kulenović.

 

Pismo prenosimo u nastavku:

Poštovani,

Kao predsjednik Ljekarske/Liječničke komore Kantona Sarajevo, dužnost mi je da zaštitim naše članove, ljekare našeg kantona, ali i da ukažemo na njihove greške i nepravilnosti u radu ako je do njih došlo.

Vjerujemo da Vam naša uloga nije nepoznata, a sa ovakvim optužbama i pisanjem susrećemo se prečesto.

Želimo Vam predložiti da pomenutu pacijenticu obavijestite da se obrati našem Etičkom odboru koji je zadužen za ovakve stvari i koji ih rješava veoma efikasno, ali pod uslovom da su optužbe argumentovane, odnosno da postoje činjenice.

U ovom slučaju činjenice su validni nalazi,pretrage, postavljena dijagnoza i provedena terapija, odnosno dokumenti o ovome svemu, kako bi Ljekarska komora KS mogla imati potpun uvid u stanje, pribaviti i izjave pomenutih ljekara, („Audietur et altera pars“) i kako bi onda mogla donijeti konačnu odluku o ovom slučaju.

Vjerujemo da pacijentici nije lako, ali u njenom pismu optužuje se veliki broj ljekara, što sigurno ne odgovara pravom stanju, jer je teško mi je povjerovati da se ovoliki broj ljekara KCUS-a ponaša bahato i neodgovorno, kako se u pomenutom pismu tvrdi. – napisao je Kulenović, piše “Hayat“

(1268)This post has been seen 11175 times.

NAKON PISMA PACIJENTICE LJEKARIMA KCUS-A OGLASILA SE I LJEKARSKA KOMORA KS

| Slider, Vijesti |
About The Author
-