Nakon požara u ulici Semira Frašte 14: Prevario nas predstavnik stanara i Sarajevostan

Ako ćemo čitav iznos sami plaćati, onda ćemo raspisati tender i izabrati izvođača kojeg stanari izaberu, a ne onog kojeg nam je nametnuo predstavnik stanara i Sarajevostan, kazao je Samir Ibišević

Nakon požara u kojem su prošlog mjeseca izgorjeli liftovi u ulici Semira Frašte 14 i obećanja da će im se pomoći u saniranju štete, sve se vratilo na početak. Ugovor o sanaciji liftova sa Sarajevostanom potpisan je pod uslovima da u finansiranju učestvuju Triglav osiguranje, Općina Novi Grad i stanari.

Međutim, izgleda da od obećanja neće biti ništa, pa je stanare u srijedu dočekalo neugodno iznenađenje. Na ulazna vrata zgrade zalijepljeno je obavještenje na kojem piše da je izvođač radova Sarajevostan, a jedini investitori vlasnici stanova.

fraste-obavjestenje

– Na ovo niko od nas nije pristao. Čim su nam uzeli novac sa računa, napisali su obavještenje da moramo sami snositi sve troškove. Ako ćemo čitav iznos sami plaćati, onda ćemo raspisati tender i izabrati izvođača po cijeni i uslovima koje stanari izaberu, a ne onima koje nam je nametnuo predstavnik stanara i Sarajevostan – pojasnio je Samir Ibišević, jedan od stanara.

lift-popravka-2

Riječ je o nekoj prevari, kaže Mirza Huskić, još jedan od izrevoltiranih stanara koji planiraju tražiti obustavu radova, povrat novca i smjenu predstavnika stanara.

– Nećemo prihvatiti nametnute uslove. Stanari će tražiti poništavanje ugovora. Ogorčenost stanara je narasla do te mjere da razmišljaju u čitav slučaj uključiti i pravnu službu kako bi se zaštitila njihova imovina – pojasnio je Huskić.

Kontaktirali smo sa Triglavosiguranjem i upitali da li su stanari osigurani i da li mogu očekivati novac od osiguranja.

– Zajedničke prostorije osigurane su kod Triglav Osiguranja od rizika požara, te su u skladu s tim poduzete aktivnosti na procjeni štete. Triglav Osiguranje će u skladu sa ugovorom o osiguranju nadoknaditi nastalu štetu – navedeno je u odgovoru osiguravajuće kuće.

 

(17)This post has been seen 933 times.

Nakon požara u ulici Semira Frašte 14: Prevario nas predstavnik stanara i Sarajevostan

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-