Nakon što je Marjan Mijajlović prešao na islam: Pa, kakvi ste vi muslimani?!

”Čitam vijest o povratku u Islam Marjana Miajlovića…a evo sad sam pregledao video…

Pomješane su mi emocije, pa možda neću reći ono što zaista mislim. .. ali shvatiće ko bude čitao…

Svako ko je istinski vjernik uistinu se raduje svakom povratniku u Islam, jer kako kaže Muhammed s.a.v.s :”Svako se rađa u fitri, pa ga roditelji učine Židovom, kršćaninom ili medžusijom ” a također Uzvišeni Allah se obraduje tevbi čovjeka više nego što se čovjek, koji izgubi devu i sve na njoj u pustinji, obraduje pronalasku te deve (poznati hadis).

Pa ako se Uzvišeni Allah raduje tevbi pokajnika i povratnika zašto da se i vjernik ne raduje…i uistinu moje srce je ispunjeno radošću i ujedno molim Allaha da ga učvrsti…i pomogne.. a pomoć će mu itekako trebati… a evo zašto…

Činjenica je da će ga napadati, omalovažavati i vrijeđati dojučerašnji prijatelji koji neće razumjeti, porodica koja će ga smatrati otpadnikom… a i muslimani koji ne znaju vjeru i koji su sumnjičavi prema povratnicima. I upravo čitam komentare takvih… i tačno se insan zaprepasti kad vidi komentare tih muslimana… da se insan zapita PA KAKVI STE VI MUSLIMANI.. jel to Džennet osiguran samo vama… koji imate muslimansko ime… porijeklo…jeste li to vi ti koji ljudima “čekirate” karte za Džennet. .. Gdje je nestao onaj merhamet, milost. .. ili tačnije gdje vi učite vjeru i od koga… pa ako je Uzvišeni Allah primio tevbu osobi koja je ubila 100 ljudi, pa zašto ne bi primio Marjana. ..

P.S. Ne znam koliko su vjerodostojne vijesti ali iskreno bih čista srca volio da su istiite… ono baš radi Marjana … ili Mustafe … bilo kako bilo ako su istinite onda dobro došao dragi brate i nek ti je hajirli povratak u Islam i da te Allah pomogne. … a ako nisu tačne vijesti onda molim iskreno Allaha da te uputi, kao i sve one koji traže uputu…”

(36)This post has been seen 2126 times.

Nakon što je Marjan Mijajlović prešao na islam: Pa, kakvi ste vi muslimani?!

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-