NAKON ŠTO JE UMRLA MLADA TUZLANKA IRMA SUBAŠIĆ (18) njeni najbliži sada još moraju da…

Grupa volontera iz Tuzle, inače kolega preminule Irme Subašić, koja se borila sa opakom bolešću, snimi su dokumentarni film kao uspomenu na nju.

Podsjećamo, mlada heroina Irma Subašić sa opakom bolešću borila se više od pet godina, no svoju borbu nije uspjela izboriti, te je preminula u bolnici u Beču. U vrijeme kada je provodila svoje posljednje dane u bolnici, u rodnoj Tuzli bio je i zakazan humanitarni koncert kako bi se prikupio novac te platilo liječenje. Naravno, nakon vijesti da je Irma preminula, koncert je otkazan.

Irmina porodica na račun klinike u Beču treba uplatiti blizu 10.000 KM za medicinske tretmane kroz koje je ova mlada djevojka prošla. Stoga su Irmini prijatelji i volonteri koji su cijelo vrijeme bili uz nju odlučili snimiti i dokumentarni film, te i na ovaj načinpokušavaju sakupiti iznos koji se treba uplatiti.

Premijerno prikazivanje filma je zakazano za 29.03. ove godine u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli sa početkom u 11 sati. Cijena ulaznice je 3 KM, a planirano je da prikupljeni novac bude utrošen za pokrivanje troškova Irminog liječenja.

(57)This post has been seen 1825 times.

NAKON ŠTO JE UMRLA MLADA TUZLANKA IRMA SUBAŠIĆ (18) njeni najbliži sada još moraju da…

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-