NAROD JE SVE SHVATIO: Ono što se dešava u Siriji je zavjera a ne revolucija

Sirijski narod je shvatio da ono što se događa u Siriji nije revolucija, već zavjera. Oni znaju da je do ovog rata došlo zato što postoje države koje žele uništiti Siriju i opljačkaju je u što većoj mjeri.

 

Sirijski narod je pretrpio pet gorkih godina rata. Iako i oporba i provladine snage tvrde da su oni ti koji su iskusili ovaj rat kao borbu za domovinu, narod je ipak najviše ispaštao.

Obje strane su u ovom ratu imale svoje mučenike i svoje žrtve, ali i ekonomske terete koje je u najvećoj mjeri osjetio sirijski narod. Psihološke posljedice ne smijemo ni spomenuti. Sirija više nikada neće biti ista država, a njen narod će snositi ozbiljne posljedice rata, kao i želju da opstane unatoč svim nedaćama.

Ipak, sirijski narod je u svemu pronašao razumijevanje, analizirao situaciju i shvatio da samo zajedno mogu opstati. Sirijski narod je shvatio da ono što se događa u Siriji nije revolucija, već zavjera. Oni znaju da je do ovog rata došlo zato što postoje države koje žele uništiti Siriju i opljačkaju je u što većoj mjeri.

Možda bi, da su se stvari drugačije izdešavale, dvije zaraćene frakcije naroda stajale na istoj strani. Mnogi su se već nakon par mjeseci od početka krize povukli i otkrili da u Siriji nema revolucija i da ne postoje revolucionari jer revolucionari ne ubijaju svoj narod i ne uništavaju svoju zemlju.

 

Sirijci su nakon pet godina ratovanja u Siriji, između ostalog, otkrili sledeće:

  • Većina frakcija koje tvrde da su opozicija su, ili takfiri koji pripadaju ISIS-u ili Al Nusri, ili su povezane sa državama iz regiona koje ih podržavaju finansijski i logistički.
  • Većina lidera opozicije pripada generaciji zvaničnika koji su bili umešani u pljačkanje svoje države i svi oni su poznati od ranije.
  • Takozvana „revolucija“ je bila katastrofalna za sav sirijski narod, nezavisno od toga koju su stranu odabrali.
  • Kao rezultat rata, otpor prema međunarodnoj zaveri protiv Sirije je postao veći. Uprkos svemu što se izdešavalo, Sirija još uvek može da se oporavi, a sirijski narod je postao svestan da je bolje da se drži zajedno nego da ratuju jedni protiv drugih.
  • Pravi prijatelji su svi oni koji su se žrtvovali za to da Sirija ostane nezavisna. Sirijski narod nikada neće zaboraviti da su im Rusija, Hezbolah, Iran i Kina pomogli onda kad im je bilo najteže.
  • Politika igra mnogo veću ulogu od religije, porekla ili rase. Ti identiteti se samo koriste kao sredstvo za rasparčavanje država.
  • Sirija je država koja postoji zarad sirijskog naroda i sirijsko vođstvo deluje u interesu svog naroda.
  • Rusija je globalna država kojoj su ljudske vrednosti veoma važne i koja je stala uz sirijski narod u ključnom trenutku. Da nije bilo ruske intervencije, Sirija bi danas bila propala država kao i Libija i Somalija. Sirija takođe neće zaboraviti da su SAD i njihovi saveznici Saudijska Arabija, Katar i Turska bili glavni krivci za sve loše što se dogodilo u Siriji.

Webtribune.rs

(42)This post has been seen 751 times.

NAROD JE SVE SHVATIO: Ono što se dešava u Siriji je zavjera a ne revolucija

| Slider, Šokantno |
About The Author
-