Navodno prodaje lične stvari kako bi plaćao skupa liječenja: Kontroverzni vladika Kačavenda bankrotirao!?

Najavi preseljenja kontroverznog vladike Vasilija Kačavende iz Bijeljine i Eparhije zvorničko-tuzlanske u Šišatovac na Fruškoj gori, usprotivili su se sveštenici i vjernici Sremske eparhije.
Penzionisanog episkopa oni ne žele u svojoj sredini smatrajući ga nedostojnim boravka u ovom uglednom manastiru.

Za njegov odlazak žestoko se zalaže njegov nasljednik vladika Hrizostom, ali i utjecajni vjernici koji su se godinama zalagali za Kačavendino povlačenje, pišu mediji u Srbiji.

Sinod SPC zatražio je da se Vasilije izjasni o optužbi “da remeti kanonski poredak i ekonomski podriva Eparhiju”, koje je u pismu vrhu Crkve iznio sadašnji vladika zvorničko-tuzlanski. On je zatražio i da se Kačavenda izmjesti iz svoje bivše eparhije u neki od manastira SPC dalje od Bosne i Bijeljine. Jedan od prijedloga bio je i Šišatovac, za šta je između ostalog potreban i blagoslov sremskog vladike Vasilija Vadića.

– Dobio sam više poziva ljudi iz Srema, ogorčenih mogućnošću da im komšija postane penzionisani episkop Vasilije – kaže sarajevski advokat Dušan Tomić, koji je javnosti otkrio mogućnost Kačavendinog premeštaja.

– Prema onome koliko sam upoznat, ta opcija je još realna.

U beogradski Patrijaršijski dvor još nije stigao Kačavendin odgovor.

On, kako se čuje u njemu bliskim krugovima, ima i drugih problema. Suočen je s nedostatkom novca, pa navodno prodaje i lične stvari kako bi plaćao skupa liječenja.

 

– U Crkvi sam punih šest decenija. Povodom svega mogu da kažem da je jedino mjesto gdje mogu da se obratim i čiju svaku odluku poštujem jeste Sinod SPC – rekao je vladika Vasilije.

 

(123)This post has been seen 2215 times.

Navodno prodaje lične stvari kako bi plaćao skupa liječenja: Kontroverzni vladika Kačavenda bankrotirao!?

| Slider, Vijesti |
About The Author
-