NEDA ARNERIĆ USKORO IZLAZI IZ BOLNICE? Jedini problem je …

Lekare trenutno najviše brine glumičino psihičko stanje, ona nosi mider, miruje i pije lekove protiv bolova

Neda Arnerić, jedna od najvećih zvezda jugoslovenskog glumišta, koja je 8. maja pala sa terase porodičnog stana i tom prilikom prelomila tri pršljena, za nekoliko dana bi mogla da bude otpuštena iz Urgentnog centra, bez obzira što će njen oporavak trajati mesecima kasnije.

Kako “Novosti” saznaju, Neda je trenutno izrazito depresivna, alinema nikakvih odloženih komplikacija pada sa trećeg sprata koji je ublažio limeni krov antikvarnice u prizemlju zgrade u Dubljanskoj ulici na Vračaru.

Iako lekari ne žele da daju bilo kakve prognoze, ovaj list iz Urgentnog centra nezvanično saznaje da bi glumica u svoj dom mogla da se vrati čim spadnu otoci polomljenih pršljenova: po jednog vratnog, grudnog i lumbalnog.

– Zdravstveno stanje glumice je stabilno, nema nikakvih komplikacija, a za oporavak su u ovoj fazi najvažniji dobra fiksacija i mirovanje, da bi polomljeni pršljenovi srasli sa što manjim posledicama po zdravlje kičmenog stuba – navodi izvor iz Urgentnog centra, koji dodaje da će tek kada spadnu otoci moći da naprave precizniju prognozu oporavka.

– Zasad je lečenje konzervativno, što pored mirovanja i nošenja midera, podrazumeva samo još analgetsku terapiju, odnosno primenu lekova protiv bolova – kaže sagovornik.

O Nedi se trenutno brinu ortopedi. U prvi mah su konsultovani i neurolozi, ali je pregledima ustanovljeno da ona nema neuroloških povreda. Lekari su, međutim, trenutno više zabrinuti zbog njenog psihičkog stanja.

Znaci depresije su i razlog što je glumica iz Šoka B prebačena na Odeljenje transplantacije, gde su bolji uslovi smeštaja. Tako joj je omogućeno i da bude sama u sobi, što je za nju, u takvom stanju, komfornije.

– Glumica je izrazito depresivna i u bolnici je trenutno više zbog takvog psihičkog stanja nego zbog povreda pri padu, koje će biti sanirane bez agresivnih metoda u smislu hirurgije – kaže izvor iz Urgentnog centrai naglašava da se sada čeka povoljan period da se Neda fizički oporavi od pada, ali i to da je u suštini u bolnici iz preventivnih razloga.

Kako saznajemo, Nedini prijatelji su u svakodnevnom kontaktu sa njenim suprugom, ali postoji dogovor da je ne uznemiravaju i ne posećuju u bolnici, sve dok porodica ne proceni da je vreme za susrete.

Svi su, istovremeno, nedvosmisleni u stavu da Neda i Milorad žive u dugom i harmoničnom braku i veoma su pogođeni insinuacijama koje se pojavljuju u pojedinim medijima.

(13)This post has been seen 917 times.

NEDA ARNERIĆ USKORO IZLAZI IZ BOLNICE? Jedini problem je …

| Magazin, Slider |
About The Author
-