Nekada najdraži Escobarov ubica, sad je hit na YouTubeu

John Jairo Velasquez Vasquez, u Kolumbiji poznat i po nadimku Popaj, bio je u drugoj polovici 80-ih desna ruka najvećeg narkobosa svih vremena, pokojnog Pabla Escobara.

Priznao je 250 ubistava koja je osobno počinio, naredio je za života još hiljade drugih, da bi danas, nakon što je kao “rehabilitovan” pušten iz zatvora, postao zvijezda YouTubea.

Policija ga je uhvatila tek 1992., malo prije nego što je 1993. u akciji hvatanja njegovog šefa ubila samog Escobara. Popaj je naposljetku osuđen za samo jedno ubistvo, doduše, ekstremno gnjusno, ali Popaj ne skriva da je njegova zbirka života koje je ugasio puno veća.

“Mislim da sam vlastitim rukama ubio oko 250 ljudi, ali takve stvari broje samo psihopati”, izjavio je svojevremeno.

On danas ima 54 godine. Iz zatvora su ga pustili zbog “dobrog ponašanja”, te se on danas reklamirao kao “Popaj koji žali”. Ubrzo je pokrenuo svoj kanal na YouTubeu i s dosadašnjih stotinjak videa privukao je 100.000 stalnih sljedbenika.

escobar popaj

Čovjek koji za sebe kaže da nije psihopat jer ne broji svoje žrtve, na početku svakog videa koji objavljuje, ubacuje animaciju metka koji uz rock podlogu prolazi ekranom.

“Nije to glorificiranje zločina, to je samo zato da privučem mlade”, opravdao je taj svoj izbor. Predstavlja se kao utjelovljeno sjećanje na medelinski kartel, u videima ne zazire ni od priznanja odgovornosti ni za takve stvari kao što je rušenje putničkog aviona sa 100 putnika, iako je meta bio kandidat na predsjedničkim izborima.

escobar popaj

On sebe više ne vidi kao onog čovjeka koji je pobio više ljudi nego što je većina njegovih sunarodnjaka pobila npr muha i tvrdi da je za to zaslužna dugogodišnja terapija kod psihijatra u zatvoru.

Smatra se “borcem za demokratiju”, ali mu se i dalje dogodi da izvali nešto kao u slučaju hapšenja drugog meganarkobosa Joaquína “El Chapa” Guzmana za kojega je rekao da su njegove glavne slabosti nedostatak discipline i ego.

(14)This post has been seen 649 times.

Nekada najdraži Escobarov ubica, sad je hit na YouTubeu

| Slider, Vijesti |
About The Author
-