NEOPISIVA TUGA: Slomiti će vas riječi sestre tragično stradalog dječaka Radenka!

Tuga za tragično preminulim devetogodišnjim Radenkom Nikodinovićem iz Kozjaka kod Loznice ne prestaje ni nedjelju dana poslije njegove smrti prouzrokovane greškom ljekara. Radenkovim roditeljima Milanu i Zorici posebno je teško palo da saopšte njegovoj sedmogodišnjoj sestrici Jani da nema više brata.

– Dijete nas stalno pita zašto joj nema brata. Traži objašnjenje, kaže: “Kako su bati izrasla krila? Zašto je otišao da se igra sa anđelima? Zašto se više nikada neće igrati sa mnom?“ Borimo se sa emocijama, ali upravo nam Jana daje snagu da guramo dalje. Stalno nam kroz glavu prolaze slike tih sedam dana tokom kojih smo se borili za Radenkov život. Premotavamo ih i pitamo se kako je moguće da su nam sve vrijeme doktori u Loznici govorili da nam je dijete zdravo, da ni u sanitetu nisu mogli da paze na njega dok su ga prevozili u Beograd – kažu nam Milan i Zorica Nikodinović i dodaju da su u policiji u petak uveče ispričali svaki detalj od trenutka kada se Radenko povrijedio, pa sve dok nije preminuo sedam dana kasnije.

 

Prijatelji i rodbina planiraju u dogovoru sa policijom u Loznici da organizuju mirnu protestnu šetnju od centra grada do Opšte bolnice, i na taj način iskažu svoj revolt na način liječenja i ophođenja prema malom Radetu.

 

Podsjetimo, Radenko Nikodinović je preminuo prošle subote zbog sepse nastale nakon što mu se inficirala rana poslije otvorenog preloma podlaktice. Roditelji za smrt sina krive ljekare u Opštoj bolnici i Domu zdravlja u Loznici, jer tvrde da su ga nesavjesno liječili.

(197)This post has been seen 4034 times.

NEOPISIVA TUGA: Slomiti će vas riječi sestre tragično stradalog dječaka Radenka!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-