NEVJEROVATAN PODATAK O LIKOVIMA SA ESTRADE: U prvi mah čini se da je slučajno, ali…!?

Vjenčanje Severine i Igora potaklo je redakciju portala Doznajemo.com da malo istraži koje su sve estradne ličnosti regiona ostvarivši se kao roditelji dobili mušku djecu… Iznenadio nas je podatak da u suštini većina estradnjaka zapravo ima sinove, pa se ovom tekstu slobodno mogao dati i naziv ”Prvo pa muško”. Doduše, ima tu mnogo i afera te priča oko vanbračne djece, ali kako jedna narodna izreka kaže samo da su zdravi i živi.

Krenimo redom…

Popularni bh. pjevač Dino Merlin svoju karijeru i privatan život nije mnogo sakrivao, no oni koji prate njegov rad rijetko su ga viđali na fotografijama sa sinom Hamzom. Zapravo, paparazzi su samo par puta mogli uhvatiti na Baščaršiji Dinu koji šeta sa Hamzom. Pored Hamze koji studira u Istanbulu, Dino Merlin ima i kćerku Naidu sa svojom suprugom Amelom.

Za razliku od Merlina, pjevačica Fahreta Jahić, poznatija kao Lepa Brena, itekako je jedan određen dio karijere krila svoj porodični život. Razlog tome je i kidnapovanje njenog sina Stefana. No, danas kad su oni porasli i stasali, Brena ih često spominje i ističe. Radi se o njenim sinovima Stefanu i Viktoru koje ima sa svojim suprugom Bobanom Živojinovićem, koji iz prethodnog braka ima i sina Filipa.

I kraljica sevdalinke Hanka Paldum, kada se ostvarila kao majka dobila je sina. Mirzad Brkić, sin Hanke, ima i sestru Minelu.

Halid Bešlić nedavno je postao i djed. Njegov sin Dino Bešlić, također pjevač, dobio je blizance i to dječaka i djevojčicu.

Dejan Matić se također sa suprugom Jelenom ostvario kao roditelj. Najprije su dobili sina Zorana, dok njegov brat Saša ima dvije kćerke.

Halid Muslimović jedan je od poznatijih folk pjevača, također i njegova supruga Adelisa estradna je umjetnica. Njih dvoje imaju dvoje prekrasne djece Enisa i Lejlu.

Sinove imaju i Ljuba Aličić, Sinan Sakić te se također i njihovi sinovi bave muzikom.

Od novijih generacija estradnjaka iz Bosne kao majke ostvarile su se i Selma Bajrami, koja je također na svijet donijela sina Darisa. Njena kolegica kao i sugrađanka iz Tuzle, pjevačica Aysela se također ponosi svojim sinom Nedžidom. Erna Džeba je nedavno, tačnije na Bajram, također na svijet donijela sina.

Od mlađih pjevačica iz Srbije sinovima se mogu ponositi i Dara Bubamara, Goca Božinovska, Tanja Savić, Maja Nikolić. Đole i Vesna Đogani također imaju sina. Dragan Kojić Keba ponosi se sinom Igorom, koji je nedavno oženio mega popularnu Severinu, koja također ima sina. Jedna od rijetkih pjevačica koja ima dvije kćerke jeste Jelena Karleuša koja djecu odgaja sa svojim suprugom Duškom Tošićem poznatim fudbalerom. Njih dvoje izjavili su da su sretni što imaju kćerke te da su tako i željeli.

 

I glumci bh. scene imaju sinove. Enis Bešlagić ponosi se sinom Makom, ali i kćerkom Asjom. Dobro poznati Emir Hadžihafizbegović također ima sina koji se od malih nogu bavi glumom. Glumac Admir Glamočak i njegova bivša supruga glumica i pjevačica Amila Glamočak također imaju sina Adija.

Da jabuka ne pada daleko od stabla potvrđuje i činjenica da su djeca nekih javnih ličnosti naslijedila svoje roditelje u javnom poslu.

Na primjer, preminuli Dino Dvornik sin je glumca Borisa Dvornika. Danilo Šerbedžija, gitarista, sin je glumca Radeta Šerbedžije itd.

(118)This post has been seen 2715 times.

NEVJEROVATAN PODATAK O LIKOVIMA SA ESTRADE: U prvi mah čini se da je slučajno, ali…!?

| Magazin, Slider |
About The Author
-