Nevjerovatan preokret u slučaju Radovana Karadžića: Ovo je oduševilo javnost

„Na žalbu Tužilaštva sve može da se vrati i promijeni – Karadžić može da bude osuđen i za ‘Tačku jedan’ i Srpska proglašena genocidnom. Sam način na koji je formulisan zajednički zločinački poduhvat udara u temelje Republike Srpske.

 

“Ne bi se trebalo opuštati i misliti da je Karadžićeva presuda povoljna za Republiku Srpsku, tvrdi član Pravnog tima odbrane Radovana Karadžića Goran Petronijević, gostujući u emisiji “Puls” BN televizije.

Navodi, presuda je trenutno povoljna, ali to ne znači da će tako ostati.

„Na žalbu Tužilaštva sve može da se vrati i promjeni – Karadžić može da bude osuđen i za ‘Tačku jedan’ i Srpska proglašena genocidnom. Sam način na koji je formulisan zajednički zločinački poduhvat udara u temelje Republike Srpske. Nijedna krivica ne može biti individualna kada je riječ o zajedničkom zločinačkom poduhvatu. Krivica za to može obuhvatiti svakog građanina Srpske.“

Olakšavajuće okolnosti svakako su izdvojena sudska mišljenja, ali njih je potrebno kvalitetno poduprijeti i oboriti, jasan je Petronijević.

Optizmizam u slučaju prvog predsjednika Srpske se zasniva na tome da odbrana mora da stvori uslove za dobru žalbu, kojom će se skinuti krivica i sa dr Karadžića, i sa Republike Srpske, tvrdi član Pravnog tima odbrane dr Radovana Karadžića.

„Neophodni su materijalni uslovi kojih nema. Za to je odgovorna i Republika Srpska, i Srbija. Ogromni troškovi moraju da se pokriju, a trenutno nema uslova za to“.

Odbrana se uzda u pomoć i Srbije i Srpske, jer se time ne pomaže samo dr Karadžiću već svim Srbima u Srpskoj i Srbiji, navodi  Petronijević.

(13)This post has been seen 621 times.

Nevjerovatan preokret u slučaju Radovana Karadžića: Ovo je oduševilo javnost

| Slider, Vijesti |
About The Author
-