NEVJEROVATNO, MOŽETE SE I SAMI UVJERITI! Pogledajte šta se pojavilo u vatri u kojoj je Rizo Hamidović spalio svoje DVD-ove

Čitalac portala Doznajemo.com javio se sa pričom u koju je u prvi mah bilo teško povjerovati. Napisao je ovo…

 

– Prije par dana sam čitao članak Dnevog avaza o Rizi Hamidoviću, kako su ga navodno zakinuli neki pojedinci iz stranke SDA, za neke DVD-ove koje je spržio, a nisu ih htjeli otkupiti kako je bio dogovor.

Međutim, kada sam pogledao slike spaljivanja primijetio sam bas neobičnu fotografiju vatre sto možete pogledati na linku koji vam šaljem. Kada sam malo razmislio, bio sam na jednom predizbornom skupu SDA i sve je bilo OK, bilo je prilično brojan skup.

Međutim, nakon govora svih političara započeo je nastup Rize Hamidovića, i nisam mogao da vjerujem svojim očima da svi ljudi u sali tada napuštaju tu njegovu svirku, a imali su vremena da slušaju sva poprilično prazna obećanja. Da li je to slučajno? Opet napominjem moje ime ni prezime ni u kom slučaju se ne smije pomenuti.

Kada se pogleda slika – na njoj se zaista vidi nešto jako neobično – jasno se razaznaju lica u vatri u kojoj je pjevač spalio svoje nosače zvuka. Ako ne vjerujete, možete pogledati i fotografije u originalnom tekstu objavljenom u Avazu, na ovom LINKU.

 

Ratnje-pjesme-u-plamenu-1-a_compressed

Ratnje-pjesme-u-plamenu-2-a_compressed
Vrlo neobična fotografija…

Ratnje-pjesme-u-plamenu-2-b_compressed

 

Inače, Hamidović je o spomenutom slučaju koji je bio povod da zapali DVD-ove rekao, između ostalog, i ovo:

– Pojedini aktivisti iz SDA zatražili su da odštampam 10.000 DVD-a sa rodoljubivim pjesmama koje sam izvodio tokom minulog rata. Rekli su mi da će to oni, po svojim općnskim odborima i općinama gdje su njihovi kadrovi na čelnim funkcijama, rasturiti te mi se tako, na neki način, u finansijskom smislu, odužiti za sve ono čime sam ja, svojim pjesmama tokom rata, dizao moral borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine. Takvu priliku rijetko bi ko odbio od mojih kolega. Pogotovo danas u uslovima kada je diskografija na koljenima i prosto se od prodaje albuma ne može živjeti. Dogovorno sam brzo proveo u djelo. Odštampao sam omote i DVD-je. Na njemu su se našle pjesme: “Žepa”, “Bajram dođe Sarajevo gori”, “Olovo”, “Bosnu porobiti neće”, “Inshallah” i druge koje je uglavnom pisao borac Izet Mujezin, a jednu od njih i ratni komndant Ismet Hadžić Mutevelija – tvrdi pjevač, no kasnije od dogovora o distribuciji nije se ostvarilo mnogo.

 

(Doznajemo.com)

(89)This post has been seen 1229 times.

NEVJEROVATNO, MOŽETE SE I SAMI UVJERITI! Pogledajte šta se pojavilo u vatri u kojoj je Rizo Hamidović spalio svoje DVD-ove

| Foto/Video, Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-