NEVJEROVATNO: Pogledajte bebu koja je preživjela abortus… Saznajte kako…

Beba čija je majka pokušala da abortira u osmoj sedmici trudnoće, ali nije uspjela, došla je na svijet prije malo više od tri sedmice. Malena Amelia Hunt izgleda zdravo i veselo, a nije ni svjesna kroz koliku je borbu morala da prođe da bi došla na svijet. Njena majka Shannon Skinner (20) kaže da ne zna šta će od griže savjesti što je pokušala da prekine trudnoću.

– Ne mogu da prestanem da je mazim, nikada ne želim da je spustim – priča Shannon za “Daily Mail” nježno predajući bebu svom partneru i ocu djeteta Anthonyju Huntu (24).

Njihova starija kćerka Lacie (14 mjeseci) nježno ljubi mlađu sestru u čelo. Ova sretna porodica danas uživa, ali ne tako davno, prolazili su kroz pravu dramu. Njihova priča je protutnjala svjetskim medijima prije nekoliko mjeseci, kada je Shannon saznala da je i pored abortusa, ona i dalje u drugom stanju. Iako tada nisu željeli drugo dijete, ovaj mladi par je sada presretan.

– Zovemo je našim čudom od djeteta, jer jednostavno ne znamo kako je mogla da preživi. Mora da je žarko željela da bude ovdje. Kada je gledam kako spava, ne mogu da podnesem pomisao na to da je ona mogla da nikada ne bude tu. Dugo sam osjećala grižu savjesti, ali sada samo osjećam olakšanje – priznaje majka.

Iako su sada presretni sa svoje dvije male djevojčice, ovaj par još uvijek ne može da bude potpuno miran. Naime, potrebno je da prođe i do četiri godine kako bi ljekari sa sigurnošću mogli da kažu da li su lijekovi koje je Shannon uzela za prekid trudnoće prouzrokovali neke dugoročne probleme u razvoju. Ona za sada izgleda odlično i sasvim je zdrava, ali roditelji se brinu za budućnost.

– Želim da vjerujem da je ona savršena, i instinkt mi govori da je ona u redu, što bi bilo još jedno čudo. Ali čak i da postoje neki problemi za koje još uvijek ne znamo, to neće promijeniti ljubav koju osjećamo prema njoj – priča Shannon.

Amelia je sada voljeno dijete, ali roditeljima je vidno neprijatno kada treba da priznaju da je ne tako davno situacija bila nešto drugačija. Kako će ikada moći da priznaju svojoj djevojčici istinu o njenom dolasku na svijet?

– Zaista ne znam šta ćemo joj reći. To je nešto što se dešava jako rijetko, i nadamo se da će shvatiti sve kada bude dovoljno odrasla. Ono što treba da zna jeste da je voljena i željena. Kada bismo ponovo dobili priliku, sve bismo uradili drugačije, ali tada smo mislili da radimo ispravnu stvar – priznaje Antoni, nježno milujući bebu.

Shannon se nada da će njena kćerka shvatiti koliko je posebna, i da njena majka nije željela da abortira, već je samo slušala ljekarske savjete, i kako je silno plakala kada je mislila da je abortus jedini izlaz. Ona je slučajno ostala u drugom stanju nedugo nakon što je rodila prvo dijete. S obzirom na to da je prvi porođaj bio jako težak, te je Shannon završila s ozbiljnim povredama unutrašnjih organa, ona je poslušala savjete doktora i odlučila se za medicinski abortus. Shannon je zbog traumatičnog prvog porođaja željela da abortira, ali nije uspjela i sada je zahvalna.

(199)This post has been seen 1463 times.

NEVJEROVATNO: Pogledajte bebu koja je preživjela abortus… Saznajte kako…

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-