Nevrijeme izazvalo nevolje širom BiH: Ni narednih dana prognoze nisu optimistične?

Period velikih ljetnih vrućina danas je prekinut jakom kišom i nevremenom diljem BiH. Zenica, Banjaluka i Vareš pretrpili su najviše štete.

Nevrijeme praćeno ledom u popodnevnim satima pogodilo je Zenicu i okolna mjesta. Za dvadesetak minuta koliko je trajalo, nanijelo je ogromnu štetu.

Jaka kiša i grad oštetili si industrijske pogone firme u Raspotočju, a poplavljene su i bolničke prostorije. Vjetar nije imao milosti prema drveću, čije je grane kidao.

Povrijeđenih građana nije bilo, na svu sreću, a sva šteta je materijalne prirode.

Kiša je izazvala nove nevolje i mještanima Dabravina kod Vareša, javlja N1.

Kakvo nas vrijeme očekuje naredne sedmice?

Ponedjeljak: nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na jugu od 20 do 25, a najviša dnevna od 27 do 32, na jugu od 29 do 34 stepeni.

Utorak: umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu od 20 do 25, a najviša dnevna od 28 do 33, na jugu od 31 do 35 stepeni.

Srijeda: nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 16 do 20, na jugu od 19 do 24, a najviša dnevna od 29 do 33, na jugu od 32 do 36 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

(4)This post has been seen 699 times.

Nevrijeme izazvalo nevolje širom BiH: Ni narednih dana prognoze nisu optimistične?

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-