NEZAPAMĆEN ZLOČIN U BIH: Sead je ubijen na takav način da ni doktori nisu mogli vjerovati

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Tužilaštvo TK provode istragu o ubistvu Seada Hajdarevića (54), koje je, počinjeno u njegovoj kući u tuzlanskom naselju Bare. Hajdarevićevo tijelo pronađeno je najmanje 24 sata poslije ubistva, i to nakon što je službenike MUP-a TK nazvala ženska osoba i rekla kako joj se Hajdarević ne javlja na telefon.

 

– Obdukcija tijela nije okončana i mi ne možemo govoriti o vremenu i načinu smrti. Mogu potvrditi da je bio vezan i da smo prikupili određene materijalne dokaze, koji su proslijeđeni na vještačenje. Evidentni su i tragovi borbe u njegovoj kući, kao i činjenica da je stambeni objekt ispreturan. Još ne možemo govoriti o tome šta je, eventualno, odneseno iz kuće – rekao je za “Avaz” Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

24

Hajdarević: Svirepo usmrćen

Nepoznati počinioci doslovno su unakazili tijelo Seada Hajdarevića, zbog čega je, kako saznajemo, izuzetno teško bilo obaviti obdukciju, koja je jučer u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla trajala satima. Špekulira se kako je Hajdarević udaran tupim predmetima, a da mu je smrtonosna povreda nanesena oštrim predmetom, najvjerovatnije makazama.

 

Hajdarević, kako saznajemo, nije bio u sukobu sa zakonom, a životario je tako što je preprodavao mobitele, koje mu je slao sin iz inozemstva.

 

(3300)This post has been seen 19577 times.

NEZAPAMĆEN ZLOČIN U BIH: Sead je ubijen na takav način da ni doktori nisu mogli vjerovati

| Crna hronika, Slider |
About The Author
-