Nikad sebi neću oprostiti što sam pjevao u Sidneju dok su mi oca sahranjivali!

Šaban Šaulić danas predstavlja kralja narodne i folk muzike, i živi u luksuzu i bogatstvu. Ima veliku porodicu koju je zasnovao sa svojom ženom Gocom ali nije uvijek bilo tako. I njegov je početak bio težak, ali je on već sa 22 godine uspio da ispuni skoro sve snove.

 

 

– Moje odrastanje u Šapcu pamtim kao lijep period. Mnogo sam volio fudbal i to me je jedino interesovalo ali kasnije se to promijenilo i počeo sam da pjevam.

 

Moja kuća je bla između četiri kafane i svaku noć sam slušao kako se svira i pjeva, i jedno veče moj stric me natjerao da zapjevam u jednoj kafani. Tada sam zapjevao od Esme Redžepove “Čaje šukarije” s obzirom da sam je skidao u originalu mnogo se naroda skupilo da me sluša. I tako sam nekako počeo da pjevam po tim šabančim kafanama da bi jednog dana došao jedan od najboljih obrenovačkih muzičara i tražio od mog oca da me vodi u Obrenovac da od mene naprave pravog pjevača, da snimim ploču kod Buce Jovanovića.

 

Moji roditelji nisu baš vjerovali u mene kao ni Buco dok me nije čuo. Tada sam zapjevao jednu pjesmu koju niko nije znao u njegovom bendu i u tom momentu je ušao od tog Buce otac i rekao Za cijeli moj život ovdje nikad bolji pjevač nije zapjevao.

 

Nakon toga izdao sam ploču i sve moje pjesme znala je cijela Jugoslavija, poslije toga redali su se hitovi a neke pjesme sam i sam komponovao. U tom periodu upoznao sam i Gocu , oženio se, dobio djecu, osnovao porodicu što je san svakog čovjeka – priča Šaban i dodaje:

 

– Kada sam imao turneju u Australiji, bio sam u Sidneju kada su mi prišli i rekli da mi je otac preminuo.

 

Plakao sam kao malo dijete, to mi je bila i ostala najveća trauma u životu. Nisam mogao nazad u Šabac jer nije ni bilo često letova a i mnogo je ljudi uložilo velike pare u moju turneju.

 

Tada sam pjevao i plakao na nastupima, nikada nisam prežalio to što ja nisam sahranio svog oca, to ne mogu sebi da oprostim.

(1301)This post has been seen 9986 times.

Nikad sebi neću oprostiti što sam pjevao u Sidneju dok su mi oca sahranjivali!

| Magazin, Slider |
About The Author
-