NISU SAMO OBIČNE BAKTERIJE – VARATE SE: Evo šta se desi ako redovno NE MIJENJATE GAĆICE

Budite iskreni i priznajte da vam se to bar jednom desilo. Sigurno ste pomislili “Ma šta mi se može desiti, samo dva dana sam nosio iste gaće”. Ne zavaravajte se! Evo šta vas sve može snaći.

1. Pretjerano grebanje. Sjetite se da bakterije koje se zadržavaju na donjem rublju mogu preći na koži. To će iritirati područje i izazvati sve vrste svraba. Posle toga slijedi osip i jaka iritacija. Ako se opustite i ovo zanemarite, mogu se stvoriti ozbiljne povrede, poput otvorenih rana.

2. Neprijatan miris. Bakterije, peckanje i svi prljavi materijali mogu napraviti dosta pomiješanih mirisa. Vaše genitalije moraju imati dovoljno sviježeg zraka da bi bile zdrave.

gaćice

3. Ako vježbate i mnogo se znojite, to će uzrokovati prekomjernu vlagu. Vlažno donje rublje je idealno tlo za stvaranje bakterije. Kako biste to izbjegli, tuširajte se odmah nakon treninga i uvijek nosite pamučne gaćice. Najlon i čipka su još jedan faktor rizika za infekcije.

5. Infekcije mokraćnog sistema su jedan od najgorih problema žena. Peckanje prilikom mokrenja je nepodnošljivo s vremena na vijreme. Ako se ne liječi pretvoriće se se u infekciju bubrega.

Stoga, zbog svega navedenog, mijenjajte donje rublje jednom dnevno. To će vam reći svi lekari.

(12)

error: Content is protected !!