Njemački policajci uhapsili sumnjivog Marokanca i šokirali se kad su mu pregledali mobitel

Prema informacijama javnog servisa ARD i sedmičnika Spiegel, u četvrtak poslijepodne u Duesseldorfu je uhapšen jedan pripadnik islamističke scene u Njemačkoj.

 

 

U Njemačkoj su privedene dvije osobe za koje se sumnjiči da su povezane s terorističkim napadima u Bruxellesu, javljaju u petak njemački mediji.

 

Prema informacijama javnog servisa ARD i sedmičnika Spiegel, u četvrtak poslijepodne u Duesseldorfu je uhapšen jedan pripadnik islamističke scene u Njemačkoj. On je navodno bio povezan s jednim od atentatora u Bruxellesu. Uhapšeni Samir E. je zajedno s bombašem samoubojicom Halidom El Bakrauijem u junu prošle godine uhapšen u tursko-sirijskom pograničnom području te su ga turske vlasti vratile natrag u Amsterdam, odakle je krenuo u Tursku.

 

Obojica su, prema navodima turskih vlasti, htjeli prijeći u Siriju kako bi se borili na strani Islamske države. Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogankritizirao je u srijedu belgijske vlasti da El Bakrauija nisu uhitile unatoč upozorenjima iz Ankare.

 

Samir E. pripada ekstremnoj selafijskoj sceni u Duesseldorfu.

 

Dan ranije je u Giessenu je, prilikom redovite kontrole, uhapšen Marokanac koji je imao zabranu boravka u schengenskom prostoru zbog odbijenog zahtjeva za azil i zbog počinjenih kaznenih djela u Italiji i Njemačkoj.

 

Nakon detaljnije obrade na njegovom mobitelu su pronađene poruke koje upućuju na povezanost s napadima u Bruxellesu. U poruci, za koju se sumnja da ju je poslao bombaš iz podzemne željeznice i koja je poslana nekoliko minuta prije napada, stoji na francuskom “Gotovo je”.

 

Prema procjenama Saveznog ureda za borbu protiv kriminala (BKA), u Njemačkoj boravi oko 500 potencijalno opasnih ekstremista. Ovaj ured procjenjuje da je opasnost od terorističkih napada trenutno posebice velika zbog gubitaka koje Islamska država trpi na bojišnicama u Siriji.

 

“IS je trenutno pod jakim pritiskom zbog neuspjeha u Siriji i spektakularnim akcijama želi privući pozornost”, rekao je u razgovoru za dnevnik Bild direktor BKA Holger Muench.

(12)This post has been seen 799 times.

Njemački policajci uhapsili sumnjivog Marokanca i šokirali se kad su mu pregledali mobitel

| Slider, Vijesti |
About The Author
-