Njen slučaj i danas se proučava u medicinskim školama širom svijeta: Ona je najmlađa osoba…

Godine 1933. u selu Tikrapo u Andima, u siromašnoj porodici zemljoradnika, rođena je Lina Medina. Njen život se u početku nije ni po čemu razlikovao od života hiljada njenih vršnjaka koji su odrastali u ruralnom Peruu tog vremena. Ipak, kada joj je bilo pet godina, sve se promijenilo!

Medina je postala najmlađa osoba koja se porodila, a njen slučaj se i danas proučava u medicinskim školama širom svijeta.

 

Ovo je njena tragična priča:

 

Kada je Medini bilo pet godina, njena majka je primijetila da je djevojčici stomak neobično porastao, a njena kćerka se žalila i na bol u predjelu abdomena.

 

Zabrinuti roditelji Linu su odveli u obližnju bolnicu kako bi je ljekari pregledali.

 

U prvo vrijeme, doktori su bili ubijeđeni da Lina ima tumor, ali nakon testova postavili su mnogo nevjerovatniju dijagnozu – Lina Medina je, nekako, bila u sedmom mjesecu trudnoće!

 

Mjesec dana kasnije, 14. maja 1939. godine, djevojčica je carskim rezom rodila dječaka. Bilo joj je 5 godina i 7 mjeseci, a karlica joj je bila suviše mala da bilo koja druga vrsta porođaja osim carskog reza dođe u obzir.

 

Medinin sin je bio potpuno zdrava beba teška 2,7 kilograma. Djevojčica ga je nazvala Herardo, u čast Herarda Lozada, posvećenog doktora koji je bio uz nju tokom tog nevjerovatnog iskustva.

 

Tokom carskog reza, doktor je otkrio da je Lina imala potpuno razvijene i zrele sek*ualne organe. Djevojčica je patila od rijetkog oboljenja preranog puberteta, ali je vrijeme u kome je počela da se razvija ostao neviđen u svijetu sve do današnjih dana.

 

Svoju prvu menst*uaciju, Medina je dobila kada je imala samo tri godine. Djevojčicin otac je optužen za sek*ualno zlostavljanje i incest i uhapšen je. Međutim, nisu otkriveni nikakvi dokazi i ubrzo je pušten.

 

Do danas okolnosti koje su dovele do trudnoće Line Medine nisu razjašnjene, a nepoznato je i ime oca. Djevojčica o tome nikada nije željela da govori. Akušer Hose Sendoval je 2002. godine objavio knjigu o slučaju Line Medine u kojoj je naveo da je, psihološki, bila riječ o potpuno normalnom djetetu.

 

Zapravo, Medina je više voljela da se igra sa lutkama nego sa svojim sinom.

 

Herardo Lina je odrastao u vjerovanju da mu je Medina sestra. Kada je imao 10 godina, otkrio je istinu. Osim neobičnih okolnosti rođenja, riječ je bila o potpuno normalnom i zdravom čovjeku.

 

Živio je običnim životom i preminuo je 1979. godine kada je imao 40 godina.

 

Medina se kasnije udala za izvjesnog Raula Hurada i 1972. godine dobila je još jednog sina. Sa suprugom i danas živi u siromašnom kraju Perua po nazivom “Mali Čikago“.

 

Odbija sve intervjue i ne želi da ispriča svoju neobičnu životnu priču.

(1182)This post has been seen 9165 times.

Njen slučaj i danas se proučava u medicinskim školama širom svijeta: Ona je najmlađa osoba…

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-