Novi trend među kriminalcima u Sarajevu: Uz prijetnju pištoljem otimaju…

Sinoć oko 21 sat, na Trebeviću kod bob staze tri nepoznate osobe su prijeteći pištoljem zaustavile Škodu Octaviu sive boje ( reg.A61-E-483) vlasništvo M.A. iz Sarajeva, u kojoj su se nalazili M.H. i P.S., piše novinska agencija Patria.

Razbojnici su od P.S. ukrali tašnu sa ličnim dokumentima i mobitel, te se ukradenim automobilom udaljili u nepoznatom pravcu. Iz MUP-a KS je saopćeno da je o ovome obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, a sarajevska policija traga za počiniocima.

U posljednjih devet dana ovo je treća krađa automobila na području Sarajevskog kantona, gdje se razbojnici koriste istom taktikom. Prijete pištoljem i vozače izbacuju iz automobila ili im prilaze dok otključavaju automobil te ga ukradu.

Tako su 6. juna dvije nepoznate osobe oko 20.50 sati u mjestu Popovići u Ilijašu uz prijetnju pištoljem pokušali od N.A. ukrasti automobil Porsche cayenne i tom prilikom su mu nanijeli povrede. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici “Prim. Dr. Abdulah Nakaš”.

U četvtrtak 2. juna oko ponoći ulici Gabelina, općina Centar nepoznata osoba je od Sarajke prijeteći joj pištoljem ukrala njen terenac Range Rover Evoque, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.

(3)This post has been seen 677 times.

Novi trend među kriminalcima u Sarajevu: Uz prijetnju pištoljem otimaju…

| Bosna i Hercegovina, Crna hronika, Slider |
About The Author
-