O OVOJ SCENI IZ TRAMVAJA BRUJI SRBIJA: Djevojka je pomogla starcu sa torbama, a onda je saznala…

BEOGRAD – Beograđanka Aleksandra prepričala je šta joj se nedavno dogodilo dok se vozila tramvajem broj devet. Naime, pored nje je ušao dekica koji je nosio torbe sa sobom, a ono što je saznala o njemu, zauvijek ju je promijenilo.

– “Vozim se devetkom po ovoj vrućini, tramvaj staje kod Slavije, ulazi jedan dekica pogrbljen, sitan, visine možda 1,30. Sa sobom vuče jedan veliki kofer, torbu i jednu ručnu torbicu, iza njega baja sa cvikama visine dva metra čeka da se dekica popne s tim teretom da bi on ušao.

Vozimo se tako ja ne mogu da odvojim pogled, dekici se spava, pada mu glava, žedan je i umoran. Prolazimo moju stanicu, čekam njegovu. Tramvaj se zaustavlja kod 4. aprila. Ja mu uzimam kofere i kažem da ću ga ispratiti, ide do Trošarine, pitam ga kako je mislio sam sa koferima kaže: “Pa eto, polako..“.

Pita me za ime kako bi se pomolio za mene u crkvi. Kaže mi da se zove Života, rođen je 1933. i radi da zaradi malo za hljeb u crkvi Svete Bogorodice u Zemunu, malo očisti okolo i skloni svijeće. Od države dobije pomoć 3.000 dinara mjesečno. Živi u jednoj sobici u Ripnju. Života putuje da bi zaradio nešto malo para i dobio milost u pekari pored, od Ripnja sve do Zemuna. Ako ga ikad i vi sretnete pomozite mu s koferom i dajte mu nešto malo para za hljeb. Ima dosta Života u Beogradu, nemojte im okretati glavu, nemojte biti baja od dva metra…“, zaključuje u svom statusu Aleksandra.

(38)This post has been seen 877 times.

O OVOJ SCENI IZ TRAMVAJA BRUJI SRBIJA: Djevojka je pomogla starcu sa torbama, a onda je saznala…

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-