OBISTINILE SE NAJCRNJE PROGNOZE: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje do kraja aprila…

Kakve vremenske prilike nas očekuju do kraja mjeseca?

Kraći period nestabilnog vremena čiji se vrhunac prognozira za utorak uzrok je ciklone koja se formirala iznad sjeverne Italije. Padavine se očekuju sa sjeverozapada, a kako se bude kretao frontalni poremećaj prema istoku i jugu tako će se i padavine proširiti na cijeli prostor države. Količine padvina u utorak kretat će se od 5 do 20 mm.

Sredinom tekuće sedmice ojačat će greben anticiklone sa sjevera, što će uzrokovati stabilno i sunčano vrijeme bez padavina, ali znatno hladnije nego u proteklih nekoliko dana. Tako već od srijede u Bosni jutarnje temperature se prognoziraju od 1 do 5, a u Hercegovini od 6 do 10 °C. Najviše dnevne temperature u ovom periodu u Bosni se očekuju do 18, a u Hercegovini do 24 °C. Osjet hladnoće će biti izraženiji usljed većeg sadržaja vlage u zraku i jačeg sjevernog strujanja.

Nestabilno vrijeme sa padavinama očekuje se od 23. do 26. aprila. Obilnije padavine u ovom periodu prognoziraju se za dane vikenda 23. i 24, a očekivane količine padavina kretat će se od 10 do 20 mm. Prognozirane temperature u ovom razdoblju kretat će se u Bosni od 4 do 9 stepeni u jutarnjim satima, a najviše dnevne očekuju se do 20 °C. U južnim predjelima naše zemlje jutarnje temperature prognoziraju se od 9 do 14, dok će maksimalne dnevne dostizati vrijednosti do 25 °C.

Od 27. aprila do 4. maja prognozira se nešto stabilnije i toplije vrijeme sa vrlo malom količinom padavina. Jutarnje temperature u Bosni kretat će se od 9 do 14, a u Hercegovini od 11 do 15 stepeni, dok će dnevni maksimum u Bosni dostizati vrijednosti do 26, a u Hercegovini i do 28 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

(2)This post has been seen 691 times.

OBISTINILE SE NAJCRNJE PROGNOZE: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje do kraja aprila…

| Slider, Vijesti, Vremenska prognoza |
About The Author
-