OBRATITE PAŽNJU: Ako imate dlačice u UHU to je upozoravajući znak! Evo šta to znači…


Prema znanstvenicima, imati crne dlačice unutar uha može ukazivati na srčani udar! Što je dovelo do ove ideje bilo je istraživanje dr Sanders T. Franka i njegovog tima i objavljeno je u New England Journal of Medicine, te ukazuje na to da dijagonalni nabor na ušnoj školjci može biti znak bolesti srca.

Zainteresirani za ovaj odnos uha i srca, znanstvenici su se udružili sa dermatologom kako bi pronašli odgovore. Prema pismu objavljenom 1984.u New England Journal of Medicine, postoji jaka veza između dlačica u kanalu uha i bolesti koronarnih arterija.

Skupina liječnika, uključujući i Richard F. Wagnera sa Boston University Medical School pretpostavlja da uzrok ugrušaka u arterijama može biti dugotrajno izlaganje androgenu, muškom hormonu.

Godine 1989. još jedan članak na tu temu se pojavio, ovaj put u indijskom Heart Journal. Ovaj članak je izložio rezultate istraživanja učinjenog na 215 indijskih bolesnika, koja se bavi vezom između ušne resice, dlačica u uhu i bolesti koronarnih arterija.

Prema autorima, “Značajna razlika je također uočena između muškaraca sa i bez prisustva dlačica u uhu odgovarajuće starosne skupine”.

Iako odnos između dlačica uhu i srčanog udara još uvijek ostaje koliko toliko nejasan, ne bi bilo loše ako primjetie rast u uhu da odete kod ljekara.

(1382)This post has been seen 18071 times.

OBRATITE PAŽNJU: Ako imate dlačice u UHU to je upozoravajući znak! Evo šta to znači…

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-