OČAJNI OTAC TUŽI OPŠTINU: Evo ko je kriv jer je djevojčice ubio grom!

Boban Ivanović, otac Ivane Ivanović (15), koju je, kao i Anđelu Bačević (15), ubio grom u centru Aleksandrovca, tužiće opštinu i Halu sportova jer nisu postavili savremene gromobrane.

– To je bruka da opština nije mogla da finansira izgradnju savremenih gromobrana na Hali sportova i srednjoj aleksandrovačkoj školi, koje su oko 150 metara udaljene od mjesta gde je grom ubio Ivanu i Anđelu. Zbog toga razmišljam da podnesem tužbu protiv opštine i odgovornih u Hali. Tako ću doprinijeti da se postavljanje savremenih gromobrana u Aleksandrovcu pokrene sa mrtve tačke, kako Anđelinu i Ivaninu sudbinu ne bi doživjela druga djeca i građani Župe – rekao je Ivanović.

Božidar Kovačević, v. d. direktora aleksandrovačke srednje škole “Sveti Trifun“, kaže da je postojeći gromobran na školi oko dvije godine u kvaru, te da je škola raspisala tender za postavljanje novog gromobrana.

– Izgradnja novog gromobrana je nakon raspisane javne nabavke poverena kruševačkoj firmi “Orion“. Mi smo toj firmi već platili oko 30.000 dinara za elaborate, ali je realizacija tog projekta stala, jer kako me je obavijestila moja šefica računovodstva “opština nema dovoljno para za takav projekat koji je ukupno koštao oko 128.800 dinara“ – ističe Kovačević pokazujući “Blicu“ ugovor o izgradnji gromobrana, koji je srednja škola sklopila sa “Orionom“.

Na pitanje da li Hala sportova posjeduje gromobran, Slobodan Marinković, direktor Hale, potvrdno je odgovorio.

Isto tvrdi i predsjednik opštine Aleksandrovac Jugoslav Stajkovac.

– Tvrdim da Hala sportova ima gromobran, a što se tiče zahtjeva srednje škole opštini Aleksandrovac za navodnu izgradnju gromobrana, takav zahtjev opštini nikada nije upućen – bio je kategoričan Stajkovac.

Inače, ni drugi javni objekti u Aleksandrovcu koji se nalaze u blizini Kruševačke ulice, odnosno mjesta gdje je grom na trotoaru ubio Anđelu i Ivanu, takođe nemaju savremene gromobrane. To su: Osnovna škola „Ivo – Lola Ribar“, stambeno naselje „Rasadnik“, te Veterinarska stanica u Aleksandrovcu.

Iz tih razloga, ne čudi ni sve češća pitanja žitelja Župe i šire javnosti da li bi Ivana i Anđela bile žive da su na pomenutim objektima bili instalirani savremeni gromobrani, koji, kažu stručnjaci, štite ne samo objekte na kojima su postavljeni već i okolinu u prečniku od 400 metara.

(7)This post has been seen 645 times.

OČAJNI OTAC TUŽI OPŠTINU: Evo ko je kriv jer je djevojčice ubio grom!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-