ODGOJ ZA PET: Jednostavan trik naučit će djecu da vaš više nikada ne prekidaju

Djeca su živahna i razigrana, no strpljenje im nije jača strana. Kao što svaki roditelj zna, djeca u pravilu prekidaju odrasle dok razgovaraju sve dok netko ne poludi.

No za to postoji jednostavno rješenje, kaže Kate, majka dvoje djece u svom blogu. Piše kako je nedavno posjetila prijateljicu, prenosi Shareably.

“Umjesto da upadne usred rečenice, jednostavno je je stavio dlan na njeno zapešće. Moja prijateljica je stavila svoju ruku na njegovu, kako bi mu pokazala da ga je primijetila, i mi smo nastavili čavrljati” piše blogerica, prenosi net.hr.

“Kada je završila što je govorila, okrenula se prema njemu. Bila sam zadivljena. Tako jednostavno, tako nježno, a prije svega s poštovanjem i prema odraslom i prema djetetu. Sin je morao pričekati nekoliko sekundi, a tada mu je ona posvetila punu pozornost” oduševljena je Kate. Ističe kako je govor tijela, a osobito dodir snažno sredstvo komunikacije. Jednostavnim dodirom djetetu dajete do znanja da ste ga primijetili, ali da morate završiti ono što radite, smatra Kate te dodaje kako je tehniku i sama primijenila.
Neki i nisu baš oduševljeni.

No mišljenja su podijeljena. Dok neki roditelji komentiraju kako je u pitanju divna, blaga metoda, drugi ne vide u čemu je problem. “Stani i čekaj, Jednostavno. Što želite da i druge hvata za ruku kada želi govoriti?” piše u jednom od komentara, dok ima i oštrijih: “Dakle, prekidate razgovor s odraslim da bi razgovarali s djetetom koje vas je prekinulo?” pa čak i onih koji tvrde da ovom metodom ustvari učite dijete da odmah dobije što god poželi i da samo razmazite djecu.

(13)This post has been seen 797 times.

ODGOJ ZA PET: Jednostavan trik naučit će djecu da vaš više nikada ne prekidaju

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-