Oglasio se menadžment Doma zdravlja u Saraj-polju, nakon što su i izbacili bolusnu djevojčicu

Zdravstveni profesionalci Javne ustanove Doma zdravlja Kantona Sarajevo trude se i žele raditi u granicama dobre ljekarske prakse, ali nekad zbog objektivnih okolnosti na terenu, uz najveće napore, nisu u mogućnosti do kraja djelovati u zadatim okolnostima – saopćio je danas menadžment Doma zdravlja povodom incidenta od 28. marta na lokalitetu Saraj-polje, kada su korisnici zdravstvenih usluga Asim Omanović i Asmir Kadrić bili nezadovoljni radom osoblja Dispanzera za školsku djecu i omladinu, a tom prilikom morali su reagirati i zaštitari.

U saopćenju se ističe da je, nažalost, Dispanzer za školsku djecu i omladinu Doma zdravlja Novi Grad jedna od najopterećenijih službi u cijeloj Ustanovi s velikim prilivom pacijenata koji po ljekaru zna doseći i više od 70 ljudi dnevno, što uveliko premašuje sve normative koji su propisani u ovoj vrsti zdravstvene zaštite.

-Dispanzeru za školsku djecu i omladinu Doma zdravlja Novi Grad gravitira oko 12.000 djece dobi od 7 do 14 godina, a ovakvo stanje dodatno usložnjava aktuelna adaptacija i rekonstrukcija Doma zdravlja Novi Grad. Zbog ove činjenice, osoblje spomenutog doma zdravlja često ulaže nadljudske napore kako bi se građanima pružila kontinuirana i kvalitetna zdravstvena zaštita – navodi se u saopćenju.

Zbog niza navedenih okolnosti koje su dovele do neželjene situacije, kako se dodaje, menadžment Doma zdravlja Kantona Sarajevo izražava žaljenje sa željom i namjerom da zdravstveni profesionalci i u budućnosti korisnicima zdravstvenih usluga pružaju sveobuhvatnu i kontinuiranu zdravstvenu zaštitu.

(26)This post has been seen 771 times.

Oglasio se menadžment Doma zdravlja u Saraj-polju, nakon što su i izbacili bolusnu djevojčicu

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-