Ona sve osjeća…KĆERKA (5) UBIJENE PJEVAČICE PITALA SVOG OCA: “Da li ste..

“Jana je veoma inteligentna djevojčica koje sve osjeća. Možete da zamislite kako mi je bilo kad me je pitala: “Da li ste pronašli moju mamu?” Šta sam mogao da kažem djetetu osim da tata živi za nju i mamu”, kaže za Kurir Zoran Marjanović (37), suprug pjevačice `Granda` Jelene Krsmanović Marjanović (33), koja je brutalno ubijena prošle subote u naselju Crvenka kod beogradske Borče.

Zoran sada najviše vremena provodi s kćerkom Janom (5).

– Jana još uvijek ne ide u vrtić, želi da bude u porodičnom okruženju. Svi smo joj maksimalno posvećeni i već sam kontaktirao s psiholozima koji trebaju raditi s njom u narednom periodu da bi dijete, ako je ikako moguće, imalo što manje posljedica zbog cijele situacije. Ona je veoma emotivna i bila je mnogo vezana za Jelenu, pošto se nijednog trenutka nisu razdvajale. Jelena je imala čitav ritual sa Janom – po cijeli dan joj je mijenjala haljinice, frizure, išla je s njom u šoping i pjevale su pjesme u studiju – kaže Zoran.

On kaže da čeka da policija uhvati ubicu njegove supruge, ali i da prati pisanje medija o ovom slučaju.

– Krivo mi je što pojedini mediji i dalje ubacuju netačne i neprovjerene informacije vezano za neke moje izjave, što nema veze sa istinom. Samo izazivaju ljude i hejtere da budu u zabludi i ostavljaju neprimjerene komentare. Treba pustiti policiju da radi svoj posao, a ja vjerujem da će se sve završiti veoma brzo – priča Marjanović.

On je još jednom ponovio da ne poznaje porodicu Rojko iz Crvenke, kao ni Nebojšu Rojka (31) zvanog Vihor, koga policija tek treba da sasluša u vezi sa Jeleninim ubistvom.

– Nikad nisam čuo za njih, niti sam bio kod njih u kući. Poslije Jeleninog nestanka bio sam na nekoliko mjesta u blizini nasipa da pitam da li je neko nešto vidio, a da li su to bili ti ljudi, ne znam. I to je bilo u nedielju ujutro. Moj rođeni brat je pozvonio ljudima na vrata, čisto da se raspita i ništa više od toga. Inače, više ne želim da dajem nikakve izjave za medije dok se slučaj ne zatvori. Mislim da sam bio fer i korektan prema svima, sve je rečeno i nema potrebe da se nastavlja priča – poručio je Zoran.

Zoran je prošle nedjelje proveo 48 sati na saslušanju u policiji, a odmah po dolasku kući obrijao se i ošišao.

– Svašta se i o tome pisalo po medijima. Pa normalno je bilo da se sredim. Nisam želio da pred svoje dijete izađem neuredan, dovoljno je to što me već gleda tužnog – objasnio je Zoran.

POLICIJA je navodno blizu hvatanja ubice.

– Forenzičari češljaju teren i traže oružje kojim je ubijena Jelena. Ispitane su na desetine ljudi, provjeravaju se eventualne prijetnje na društvenim mrežama. Ove nedjelje trebali bi biti gotovi neki rezultati vještačenja – kaže izvor iz istrage.

Kriminolog Dobrivoje Radovanović smatra da klasičnim metodama policija prikuplja dokaze za rasvjetljavanje zločina koji je uznemirio javnost.

– Mora se krenuti od šireg kruga osumnjičenih, pa ga polako suziti. I zato su važni razgovori sa mještanima – konstatuje Radovanović.

Mile Novaković, bivši načelnik Uprave kriminalističke policije, takođe navodi da mora da ispliva dokaz koji će ukazati na ubicu.

– Ovo nije mafijaško ubistvo, a takvi zločini u Srbiji su se uvijek rasvjetljavali. Samo treba policiju pustiti da radi, provjeri bazne stanice, sve što je prikupljeno.

Bivši operativac Službe državne bezbednosti Božidar Spasić kaže da policija “mora pješice da pronađe ubicu”.

– Građani treba da se prisjete šta su sve vidjeli i čuli tog dana. Ta subota je ključna za istragu. I, naravno, tu su razgovori sa komšilukom, kumovima, poznanicima. Nesumnjivo je da je ubijena poznavala zločinca – zaključuje Spasić.

Kako za beogradski Blic objašnjavaju stručnjaci, upoređivanje tragova DNK je moguće samo sa DNK profilima koji su u policijskoj bazi. Ako nema poklapanja, klasičnim policijskim metodama, treba doći do osumnjičenog. DNK trag tada samo potvrđuje sumnju da je privedena prava osoba, to jest da su njeni biološki tragovi nađeni na mjestu zločina, odnosno žrtvi.

MAJKA. “Samo čekam da uhvate ubicu mog djeteta…Onda ću pričati. Tada će majka da progovori…”

Ovako je juče, osam dana poslije ubistva svoje kćerke, za Blic kratko govorila Zorica, majka zvjerski usmrćene pjevačice Jelene Krsmanović.

U kući Jelenine majke vlada muk. Tišinu je s vremena na vrijeme remetio samo mali bijeli pas iz dvorišta, koji zalaje svaki put kada se neko približi kapiji. Vrata nam je otvorila rođaka, koja nije željela da razgovara sa novinarima.

Iza nje stajala je vidno umorna i slomljena plava žena, Jelenina majka Zorica. U crnini, sa vezanom plavom kosom i velikim podočnjacima. Ogromna tuga uočljiva na prvi pogled.

– Razumite majku, razumite me, pričaću sa svima, samo da uhvate ubicu mog deteta. Razumite me, samo želim da se ubica uhvati. Tada će majka da priča. Sada mi je tu Jana. Razumite me – rekla je drhtavim glasom Zorica, i povukla se nazad u kuću.

(30)This post has been seen 1141 times.

Ona sve osjeća…KĆERKA (5) UBIJENE PJEVAČICE PITALA SVOG OCA: “Da li ste..

| Slider, Vijesti |
About The Author
-