Oprez, u Sarajevu ordinira lažni majstor za plazme

Prevaranti nisu ništa novo, samo je pitanje koji način koriste da izmame novac od lakovjernih ljudi. U posljednje vrijeme u Sarajevu se desilo nekoliko slučajeva u kojima je nepoznati muškarac, predstavljajući se kao majstor za popravku plazma televizora, prevario lakovjerne građane koji su ga pozvali da im popravi TV prijemnik.

 

“Prevario je i mene, a kasnije sam saznao na isti način i jednog moga komšiju. Uzeo nam je po 20 KM i nikada se više nije javio”, kaže za Fokus stanovnik naselja Buča Potok u Sarajevu, koji nije želio da mu spominjemo ime.

Ispričao nam je način na koji mu je lažni “majstor za plazme” uzeo 20 KM a da nije popravi televizor.

 

“Našao sam ga preko oglasa, pozvao da dođe na adresu. Prilikom razgovora telefonom, kada sam mu objasnio šta nije uredu s TV-om rekao mi je da je to najvjerovatnije teži kvar, vjerovatno oko 150 KM, ali da će ipak doći na lice mjesta da pogleda. Kada je došao, za dva minuta me obradovao i utvrdio da se ne radi o opasnijem kvaru, i da dio koji treba zamijeniti košta samo 15 KM. Ali da ga nema kod sebe. Te da će za dan dva navratiti da to zamijeni. Ali, kazao mi je i da je izlazak na adresu 20 KM, te da to odmah naplaćuje. S obzirom da me obradovao, jer sam očekivao da će kvar biti preko 100 KM, platio sam mu 20 KM, i nikada se više nije pojavio. Broj koji sam našao u oglasima više nije u funkciji. Tek kasnije sam saznao da je na potpuno istu priču dan ranije prevario i mog komšiju”, kazao je prevareni sugrađanin.

Oprezno u slučaju da pozovete bilo kakvog majstora preko oglasa. Dok ne završi posao zbog kojeg ste ga pozvali ne dajite nikakve pare unaprijed.

(64)This post has been seen 2941 times.

Oprez, u Sarajevu ordinira lažni majstor za plazme

| Slider, Vijesti |
About The Author
-